Skoleavtale styrker lærerutdanningen

NLA Høgskolen har nylig inngått avtale med Danielsen ungdomsskole og Ryenberget barne- og ungdomsskole, som nå blir en del av NLA's nettverk av lærerutdanningsskoler.

Fra 1. august 2024 vil en ny samarbeidsavtale trå i kraft mellom NLA Høgskolen og Danielsen ungdomsskole Bergen (DUB) og Ryenberget barne- og ungdomsskole (Oslo), og den vil løpe over tre skoleår. Målet med avtalen er å styrke lærerutdanningen, og det er en felles ambisjon som drives av et ønske om å forbedre kvaliteten på utdanningen. 

– Navet for dette samarbeidet er studentene våre tar grunnskolelærerutdanning. For at de skal opplever en meningsfull læringsprosess, må lærere og elever ved lærerutdanningsskolenen (LU) involveres, i tillegg til studenter og ansatte ved NLA Høgskolen, forteller seniorrådgiver Frode Skjold. Han legger til:

— Sammen skal vi øke kvaliteten på lærerutdanningen!

Skjold forteller at skolene har vært tett involvert i prosessen knyttet til samarbeidet, og det er enighet, positivitet og entusiasme som preger stemningen. I fellesskap skal partene arbeide med å utvikle handlingsplaner som vil legge grunnlaget for et godt partnerskap i tiden som kommer.

Frode Skjold (seniorrådgiver NLA), Torill Belt (rektor Danielsen), Asle Ystebø (daglig leder Egill Danielsen stiftelse), Amund Langøy (prorektor for utdanning NLA), Lene Fosser Minge (rektor Ryenberget).