Digital eksamen

Det er laget egne retningslinjer for digitale eksamener hjemme studieåret 2021/2022 på grunn av korona-situasjonen.

Det er også laget egne retningslinjer for krav til teknisk utstyr, nettverk og testing.

Se retningslinjene her.

NB: Teksten under gjelder digital skoleeksamen på campus. Våren 2022 gjennomføres de fleste skoleeksamener som digital skoleeksamen hjemme.

For å kunne gjennomføre digital eksamen på NLA Høgskolen må studentene ha egen, bærbar PC.

Hvis du skal skrive eksamen på PC/Inspera må du huske egen PC m/installert sikker nettleser (SEB), lader og brukernavn & passord til FEIDE (samme som Canvas).

Det legges ikke tilrette for å hente frem passord. Hvis brukernavn/passord er glemt, og siste versjon av SEB ikke er installert på egen PC, må du gjennomføre eksamen med penn og papir. I tillegg må du ha prøvd DEMO skriftlig skoleeksamen.

Det er ikke mulig å bruke Chromebooks eller iPad. 

Hvis du bruker skolen sin PC følger du instrukser om innlogging som blir gitt på forhånd og på eksamensdagen.

Følgene krav stilles til eget utstyr:

  • PC må være utstyrt med Windows 8, 8.1 eller 10. Vi anbefaler studentene å ha PC med Windows 10. (Windows 10 S støttes ikke).
  • Mac må være utstyrt med OSX 10.13 eller nyere.

Du kan bruke Chromebooks og Ipad i undervisningen, men disse kan ikke benyttes på skoleeksamen.

Forberedelser til Digital eksamen

Trådløst nett

Det er viktig at du tester PC-en din mot Eduroam nettet på NLA. Du kan ikke bruke NLA-Gjestenett på eksamen så PC-en må fungere på Eduroam. Mange jobb PC-er vil ikke fungere på Eduroam nettet da disse ofte er låst ned. Har man en jobb pc er det viktig å avklare om man kan bruke den i god tid før eksamen, ta kontakt med IT avdelingen ved spørsmål.

Installering av programvare 

Studenter som skal ha digital eksamen på NLA, må selv sjekke at maskinen fungerer før eksamen. Du kan logge på nla.inspera.no å ta en testeksamen. Husk å bruke en støttet nettleser. Følgende nettlesere er støttet.

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Safari
  • Microsoft Edge

Det verd å merke seg at Internet explorer ikke er støttet.

Du må så installere SEB (Safe Exam browser).

Det er viktig å gjøre seg godt kjent med inspera før eksamen. Mer informasjon og brukerveiledninger finner du på her.

SEB browser må installeres før eksamen, er ikke dette gjort før eksamen vil ikke PC-en kunne brukes. Alternativet da er penn og papir. Har du problemer med installering kan du kontakte IT-avdelingen på support@nla.no eller ringe 55 53 69 99.

Brukernavn og passord

Det er også viktig at man husker Feide brukernavn og passord slik at man ikke får problemer med pålogging under eksamen. Har du glemt passordet ditt kan du sette nytt passord her. Det tar to timer før nytt passord er satt så dette må gjøres i god tid før eksamen. Kommer du på eksamen og ikke vet passordet ditt må du bruke penn og papir.

Problemer med eget utstyr

Skulle du få problemer med din egen pc, så er det mulig å søke om å få låne pc til eksamen. Dette bør gjøres i god tid før eksamen da vi ikke har noen garanti på at vi har ledige PCer. Er det ikke utlåns PCer tilgjengelig må eksamen utføres på penn og papir.