Ny student ved NLA Høgskolen

Velkommen som ny student ved NLA Høgskolen. Ta deg god tid til å lese gjennom punktene nedenfor for å bli godt forberedt til studiestart.

Huskeliste for studiestart

Takk ja til studieplass

Du takker ja til studieplassen gjennom nettsøknaden i Samordna Opptak. Dersom du har søkt via lokalt opptak, takker du ja til studieplass i Søknadsweb.

 

Aktiver brukerkonto

Alle nye studenter ved NLA Høgskolen som aksepterer tilbudet om studieplass får automatisk opprettet brukerkonto. Brukerkontoen aktiverer du selv før studiestart.

Brukernavn og passord kan blant annet benyttes på følgende tjenester: Høgskolens læringsplattformer (itslearning, Canvas), trådløst nettverk (eduroam), student-pcer, Inspera, Studentweb og Feidetjenester. 

NB: For å logge på det trådløse nettverket, må du legge til @nla.no til brukernavnet. Brukerkontoen kan vanligvis ikke tas i bruk før 1. august.

 

Betal semesteravgift

For å bli registrert som student, må du ha betalt semesteravgiften til Studentsamskipnaden. Faktura blir sendt ut fra høgskolen til nye studenter fra begynnelsen av august. På fakturaen din vil du finne både studentnummer og PIN-kode for bla. oppretting av brukerkonto. PIN-kode kan du også bruke for å logge på StudentWeb. Har du tidligere vært NLA-student, finner du fakturaen på Studentweb.

Faktura for studieavgift legges ut på Studentweb i løpet av august. Studenter i Bergen vil få semesteravgift og studieavgift på samme faktura. Har du ikke fått faktura? Kontakt post@nla.no

 

Semesterregistrering og godkjenning av utdanningsplan

I tillegg til å betale semesteravgift, må du semesterregistrere deg på Studentweb. Når du semesterregistrerer deg, kontrollerer du at din/-e oppdaterte adresse/-r er registrert, ser igjennom og godtar utdanningsplanen din og melder deg opp til undervisning og vurdering (for studenter med utdanningsplan vil dette skje automatisk for obligatoriske emner, men du må likevel sjekke at du finner undervisnings- og vurderingsmeldingene dine under Aktive emner). Om registreringen er vellykket forsvinner varslet om at du må semesterregistrere deg fra forsiden av Studentweb. Når du har betalt semesteravgift og er semesterregistrert, vil det gå melding til Lånekassen om at du er registrert som student ved NLA. Du kan nå få utbetalt stipend og lån. Semesterregistrering er også nødvendig for at du skal få tilgang til fagsidene på itslearning/Canvas for de emnene du er oppmeldt til (det går synk en gang i døgnet).


Møt fram på studiestedet

Du må møte frem på ditt studiested ved studiestart. Du mister studieplassen om ikke fraværet er meldt.


Studentkort

Når du er semesterregistrert kan du få studentkort med bilde og oblat. Tidspunkt for fotografering skjer til oppsatte tider ved semesterstart. Med gyldig studentkort kan du få rabatt på blant annet kollektivreiser. Oblat som bekrefter medlemsskap i studentsamskipnaden, fås utlevert i resepsjonen ved NLA når avgift til studentskipnaden er registrert betalt. 

Vi tilbyr også digitalt studentkort. 

 

Læringsplattformer Itslearning og Canvas

Pålogging til Itslearning eller Canvas må skje via NLAs hjemmesider. Velg Logg på med Feide. Du må ha opprettet brukerkonto (se over) for å logge på. For å få tilgang til fagene på læringsplattformen, må du vanligvis ha semesterregistrert deg og godkjent utdanningssplanen din på studentweb. På fagsidene på læringsplattformen finner du informasjon om undervisning, powerpoint-presentasjoner, viktige meldinger osv. Som student forplikter du deg til å sjekke it’s learning (både fagsider og meldinger) minst én gang i uken.

Nye studenter på grunnskolelærerutdanningen vil fra høsten 2017 bruke Canvas som læringsplattform i stedet for itslearning.

 

Praktisk info

Praktisk info om kollektivtransport, parkering, åpningstider og lignende ved de ulike studiestedene, finner du her:

 

Fadderuke

Studentdemokratiet ved fadderstyret, arrangerer egen fadderuke for NLA-studenter i Bergen ved studiestart om høsten. Informasjon kommer i forkant av studiestart.