Høy prioritet for å få alle studenter hjem

Arbeidet med å få norske utenlandsstudenter hjem, har høy prioritet hos ledelsen. Flere av studentgruppene ankommer Norge i løpet av morgendagen og de neste dagene.

Saken er oppdatert 17.03 kl. 14.00.

Les oppdatert informasjon her.

Utenriksdepartementet (UD) frarådet i helgen reiser som ikke var strengt nødvendige, til alle land. Årsaken var økningen i utbredelse av koronaviruset internasjonalt og den uforutsigbare og vanskelige situasjonen dette skapte for mange reisende.

Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april. Her er UDs råd til norske utenlandsstudenter.

NLA Høgskolen følger offisielle råd som er gitt, og besluttet 14. mars å oppfordre studenter som var utenlands til å reise hjem til Norge, på en trygg og rolig måte, i samråd med sitt reise- eller flyselskap. Internasjonale studenter som var i Norge ble oppfordret til å reise tilbake til sitt hjemland.

Oppdatert reiseinformasjon for alle land ligger på regjeringens hjemmeside.

— Vi har hatt kontinuerlig kontakt med de ulike studentgruppene. Studentenes velferd har hele tiden vært vår førsteprioritet, sier rektor Egil Morland. 

Informasjonstelefon

NLA Høgskolen har opprettet en informasjonstelefon som du kan ringe dersom du har spørsmål. Ring 481 77 815 (merk det ikke mulig å sende sms på dette nummeret). Åpningstider hverdager 08.00-22.00 og 09.00-20.00 lørdag/søndag. Ta gjerne kontakt på ovenstående telefon om du ikke finner informasjon eller svar på dine spørsmål.