Kristiansand

NLA Høgskolens campus i Kristiansand ligger på Gimlekollen. Her kan du studere journalistikk, kommunikasjon og livssyn eller interkulturell kommunikasjon.

NLA Mediehøgskolen Gimlekollen er kjent for studietilbudet i journalistikk, men tilbyr også bachelor- og årsstudier innen kommunikasjon og livssyn og interkulturell kommunikasjon.

Med omkring 200 studenter har vi et oversiktlig studentmiljø med høy trivselsfaktor, god praktisk opplæring, og mulighet for tett faglig oppfølging. Veien mellom undervisningslokaler og de ansattes kontorer er kort på alle måter. Mellom forelesninger, eller økter i godt utstyrte arbeidsrom, kan du koble av sammen med venner i vår lyse og trivelige kantine. Studiestedet ligger i idylliske omgivelser ved Tretjønn på Gimlekollen i Kristiansand og det er gode turmuligheter like utenfor døren.

Ved studiestart blir du tatt godt i mot med blant annet faddertil­bud fra etablerte studenter. Du vil også være en del av det større studentmiljøet i Kristiansand gjennom Studentsamskipnaden i Agder (SiA), og nyte godt av tilbudene som denne velferds- og kulturorganisasjonen har.

NLA Mediehøgskolen Gimlekollen har en sterk internasjonal profil, og tilbyr studieturer til England og Øst-Afrika, og utveksling til Afrika, Europa og Sør-Amerika.

Buss og parkering

Det går buss fra Kristiansand sentrum til NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Ta buss nummer 22 og gå av ved Bergtoras vei. Følg skilt til høgskolen, ca. en kilometers gange.

Det er gode og avgiftsfrie parkeringsmuligheter ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. Husk å parkere på oppmerket plass/felt.

Åpningstider

Mandag til fredag fra kl.8.00 til 16.00 er resepsjonen åpen for studenter.

Høgskolebygget er ellers åpent for studenter hverdager fra kl.08.00 til 22.00. Nøkkelkort må benyttes etter kl.15.00 og på lørdag (08.30 – 18.00) Søndag og helligdager er høgskolen stengt.
Studentkortet som også fungerer som nøkkelkort, fås i løp av den førte uka etter studiestart og må aktiveres i resepsjonen, da får du også en kode.
For å åpne låste dører med nøkkelkort: Dra kort – slå kode.
Dersom alarmen lørdag morgen ikke er slått av, slås alarmen av ved:  Trykk A på panel – dra kort – slå kode.

Lesesal og bibliotek

Ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen finnes det et mindre bibliotek med leseplasser. Samtidig har du som student ved høgskolen full tilgang til Universitetsbiblioteket i Agder med leseplasser og utlån av litteratur.

NLA Mediehøgskolen Gimlekollen har et stort antall datamaskiner spredt i høgskolens lokaler som studentene kan benytte seg av. Skrivestua er stedet som kan benyttes for studenter som ikke er i en produksjonsblokk eller lignende.

Kantine

I kantinene våre kan du få kjøpt både mat og drikke til en rimelig pris.

NLA Høgskolen har fra høsten 2017 inngått avtale om kantinedrift med Tomagruppen. Toma har fokus på sunn, hjemmelaget og variert mat, og det vil bli salatbuffet og en varmrett hver dag. Grovt, ferskt brød blir levert fra et lokalt bakeri. 
Kantina vil være åpen 09.00-13.00

Katakomben

Følg trappa fra biblioteket ned i kjelleren og du finner tilfluktsrommet som også er høgskolens andaktsrom. Katakomben er ment som et pustehull i hverdagen og skal minne oss om at «mennesket lever ikke av brød alene.» (Jesus i Luk. 4,4)

Det er ukentlige «Ord for dagen», vanligvis på tirsdager kl. 11.15. Ellers kan rommet brukes av enkeltpersoner og grupper. Organiserte samlinger og annen bruk avtales med kontaktperson Olga Kvitstein.

Bokkjøp

Pensumlitteratur kan kjøpes hos Sør Bok som har lokaler i Universitetet i Agder. 

Ved studiestart tilbys studentene ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen å bestille pensumbøker og få dette levert på høgskolen. Ved studiestart selger også tidligere studenter brukte bøker. Kompendier kan kjøpes i resepsjonen.

 

Dagsplan Kristiansand

1. time:                                    09.15-10.00
2. time:                                    10.15-11.00
Lunsj:                                      11.15-12.00
3. time:                                    12.15-13.00
4. time:                                    13.15-14.00
5. time:                                    14.15-15.00       
6. time:                                    15.15-16.00

Torsdag 11.15-12.00: Felleslunsj for studenter og ansatte ved hele senteret. Gratis for
                                   studenter.

                                   Bibeltekst (søndagens tekst) leses 11.55-12.00