Oslo

NLA Høgskolen Staffeldtsgate er vårt studiested i Oslo.

Høgskolen som ligger i hjerte av Oslo, der musikere, økonomer, gründere og fremtidens kristenledere møtes og utdannes.

Som lærere og ansatte ønsker vi å møte deg med engasjement og kunnskap for at du skal nå ditt fulle potensial. Med ca. 260 elever er det et godt miljø hos studenten, samt mellom studentene og de ansatte.

Musikkstudiene våre har lenge vært et populært valg, og nå kan du velge både mellom bachelorgrader og årsstudier. Drømmer du om å føye deg inn i rekken av profilerte musikere fra Staffeldtsgate, er vårt mål å gjøre den drømmen virkelig. Mange av lærerne du får jobber som utøvende musikere, slik at du får en praktisk utdanning.

Praksis er også en viktig del av vår årsstudiet i menighet og ledelse. Forskningsbasert og livsnær utdanning har, år etter år, vist seg å være attraktivt for organisasjoner og menigheter. Ønsker du å jobbe i en stadig mer multikulturell og multireligiøs skole, er  årsstudiet i KRLE er et godt alternativ.

På økonomistudiene ved Hauge School of Management blir du del av et stort mangfold av engasjerte studenter, som utdannes til å bidra spesielt med etikk og entreprenørskap inn i næringslivet.

Med konserter, daglige kapellsamlinger og andre sosiale arrangementer får du mer enn bare utdanning ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate.

Beliggenhet

Studiested Staffeldtsgate ligger midt i hjertet av Oslo, et steinkast bak slottet. Kort vei fra hovedgatene med gode kollektivtilbud til øvingsrom og klasserom er en stor fordel når man er student.

Åpningstider

Administrasjonen i 4. etasje holder åpent kl. 08.00-15.30 alle hverdager.

Hver student får utdelt et kort som er nøkkelkort og studentbevis i ett. Det er ingen resepsjonstjeneste ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate, derfor er det viktig å ha kortet tilgjengelig til enhver tid.

Nøkkelkortene virker alle dager kl. 07.00-23.00 på de dører studenter har adgang til. Normalt tas det en låserunde på øvrige undervisningsrom mellom kl. 16.30 og 17.00 på hverdager. I helger/ferier er disse rommene stengt for studenter.

Høgskolens lokaler er stengt for studenter i jule- og sommerferien.

Kantine

NLA Høgskolen har fra høsten 2017 inngått avtale om kantinedrift med Tomagruppen. Toma har fokus på sunn, hjemmelaget og variert mat, og det vil bli salatbuffet og en varmrett hver dag. Grovt, ferskt brød blir levert fra et lokalt bakeri. 

Kantina vil være åpen 08.00-13.00

Bibliotek, lesesal og øvrige rom på bygget  

Biblioteket ligger i 2. etasje, vegg i vegg med kantina. Her kan studenter og lærere låne bøker og tidsskrift, eller lese dagens aviser. Studentkortet fungerer som lånekort. På biblioteket kan man sitte å jobbe - alene eller sammen med andre. Biblioteket er åpent hverdager 09:00 - 15:00.

Rett utenfor biblioteket finnes PC-er og printer med kopi- og skannefunksjon. Kode for kopiering og skanning ligger på It's Learning. 

Lesesalen er på rom 201, som også ligger i 2.etasje. Andre rom kan brukes til egenstudier og gruppearbeid så sant de er ledige/åpne, se månedsoversikt utenfor det enkelte rom. Rommene låses kl. 16.30 på hverdager. De er stengt i helger/ferier.

Øvingsrom

I Staffeldtsgate er det en rekke øvingsrom og komprom til musikkstudentene. Utenfor øvingsrommene henger det lister for booking av rommene. To av øvingsrommene er lydisolerte trommeceller. Komprommene er fordelt mellom musikklassene. Også her må studentene booke øvetid. Øvingsrommene er alltid ulåste. Komprommene får man tilgang til via nøkkelkort.

Studenter som har piano/orgel som hovedinstrument og/eller orgel som biinstrument, kan øve i kapellet. Øvetid i kapellet bookes via driftskonsulent Reidun Førland. Arrangementer, undervisning og utleie har alltid fortrinnsrett til kapellet.

Musikkproduksjonsrom

Dette rommet er stedet der du skriver noter og lærer å jobbe med musikkproduksjon. Du lærer å planlegge, arrangere, ta opp (med mikrofon og softsynther), og mikse en moderne musikkproduksjon. Vi jobber i programmene Avid ProTools og Sibelius.

Musikkprodstudio

I dette studioet kan du gjøre opptak med gode mikrofoner og mikse produksjonen på profesjonelle monitorer. Det er mulighet for å gjøre flerkanalsopptak (eks. vokal, gitar eller et lite trommesett) samt å fortsette på produksjonene som er gjort i Musikkproduksjonsrommet.

Studio

Studio består av et romslig kontrollrom med ProTools HDX, gode preamper og gode mikrofoner samt en D-Command mikser. Vi har også et vokalrom og et større liverom. Her lærer du å ta opp bandinstrumenter, og du kan også jobbe med å ta opp kor, akustiske instrumenter som piano, gitar, kontrabass og strykere.

Du lærer å spille inn med flere musikere på en gang og mikse produksjonen.

I dette studioet er det gjort flere produksjoner som er gitt ut på CD, iTunes, Spotify o.l. (bl.a. Oslo Gospel Choir og Oslo Soul Children m.fl..)

Rommene og studio er tilgjengelige for studentene som tar faget Musikkproduksjon også utenom timene. 

Kapell og stillerom

Kapellet ligger mellom 1. og 2. etasje. Her møtes studenter og ansatte til daglige andakter. Et par ganger i semesteret har vi gudstjeneste, og kapellet brukes også til andre arrangementer og undervisning.

Stillerommet er like innenfor hovedinngangen. Rommet kan benyttes av både studenter og ansatte. Døra til stillerom er ulåst kl. 08.00-17.00 på hverdager.

Leie av skap og oppbevaring av utstyr

Studenter kan leie låsbare skap for ett år om gangen. Prisen for dette er kr 250 pr. studieår. Mistet nøkkel til låsbart skap må erstattes med kr 150.

Personlig utstyr kan lagres i høgskolens lokaler i ferier. Dette koster kr 250. Utstyret er ikke tilgjengelig mens skolen er feriestengt. Vær oppmerksom på at skolen ikke tar økonomisk ansvar for lagret utsty.

Ved behov for låsbart skap eller ferieoppbevaring, kontakt driftsleder Reidun Førland.

 

Dagsplan Oslo

1. time:              08.30-09.15
2. time:              09.30-10.15
3. time:              10.30-11.15
Kapellsamling: 11.20-11.35
Lunsj:                11.35-12.15
4. time:              12.15-13.00     
5. time:              13.15-14.00
6. time:              14.15-15.00     
7. time:              15.15-16.00     
8. time:              16.15-17.00