Klaipeda University

Klaipeda University ligger i den litauiske havneby Klaipeda. Universitet ble grunnlagt i 1991 og har ca. 3.000 studenter, hvorav ca. 80 er internasjonale studenter.

Om studiestedet

Klaipeda University ligger i litauiske havneby Klaipeda. Universitet ble grunnlagt i 1991 og har ca. 3.000 studenter, hvorav ca. 80 er internasjonale studenter. Klaipeda er en av de største byene i Lituen og en populær turistby, kjent for sin god mat, avslappende middelalder-atmosfære, og mange turistattraksjoner.

 

Studieåret

Høstsemesteret varer fra september til februar, og vårsemesteret fra februar til juli.

Studiepoeng og emner

Klaipeda University er åpent for både bachelor-  og masterstudenter. Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Klaipeda University tilbyr emner på engelsk innen psykologi, administrasjon, kroppsøving, språk og mange andre.

Opptakskrav / språktest

Klaipeda University krever ikke språktest.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med Klaipeda University. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 410 EUR i måneden, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Klaipeda University tilbyr mulighet for studentbolig nær campus. Prisen for internasjonale studenter er ca. mellom 120 – 180 Euro per måned.