Universidad de Malaga

Drømmer du om et semester i varmere strøk samtidig som du forbedrer dine spanskkunnskaper? Da kan Universitetet i Malaga (UMA) i Spania være noe for deg!

Om studiestedet

Universitetet i Malaga (UMA) i Spania er et av de mest populære universitetene i Spania. Universitetet har ca. 40.000 studenter, hvorav ca. 6.000 er internasjonale studenter. Universitetet har to campus beliggende tett ved bysentrum, hvor man har mulighet for å oppleve Malagas kulturhistorie og flotte bygninger.

Malaga er en av verdens eldste byer og er fødebyen til Pablo Picasso. Et semester på UMA gir deg mulighet for å studere i et land som er rikt på kulturelle muligheter, behagelige temperaturer året rundt og en spennende historie.

(Video på spansk)

Studieåret

Høstsemesteret varer fra september til januar, og vårsemesteret fra februar til juni.

Studiepoeng og emner

UMA tilbyr mange forskjellige emner men mesteparten av undervisningen er på spansk. Derfor anbefales dette studiestedet primært for studenter som kan spansk. UMAs tilbud på engelsk mer begrenset, og det kan være max. 25 studenter per emne.

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Avtalen er knyttet til pedagogikkfaget og den vil utgå sommeren 2022.

Opptakskrav / språktest

På UMA foregår de fleste emnene på spansk, og det passer derfor best for studenter som kan studere på spansk. Det er mulig å studere spansk på et språksenter som er tilknyttet universitetet, men det er egne avgifter (ikke inkludert i Erasmus+-programmet).

Du vil kunne få et språkstipend fra Lånekassen om du skal studere på spansk og du tar et spanskkurs på minimum fire uker før utvekslingsoppholdet. Du vil også få et tilbud om en språktest og et webbasert språkkurs gjennom Erasmus+-programmet.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med UMA. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 410 EUR i måneden, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

UMA tilbyr mulighet for studentbolig. Der er både mulighet for enerom eller dobbeltrom og prisen er ca. mellom 310 – 450 EUR per måned. (med forbehold om endringer)