Før utveksling

Vi anbefaler at du begynner planlegging av et utvekslingsopphold 6-12 måneder før utreise. Ta gjerne kontakt med internasjonalt kontor i en tidlig fase. Vi hjelper deg gjennom søknadsprosessen.

For å bli utvekslingsstudent må du være tatt opp til et gradsprogram (bachelor/master) eller en fordypning/videreutdanning ved NLA, og opptaket må være gyldig for hele utvekslingsperioden. Du må ha avlagt minimum 60 studiepoeng hos NLA før avreise og du skal ha normal studieprogresjon. Du bør ha gjennomsnittskarakter på C eller bedre for å kunne reiser ut. Noen universiteter/høgskoler stiller ekstra krav, som for eksempel karakterkrav, språkkrav eller om kristent livssyn. Når du sender inn en søknad om utveksling, vil NLA vurdere om du er kvalifisert til å dra på utveksling.

De aller fleste av våre samarbeidspartnere hjelper utvekslingsstudenter til å finne et sted å bo. Noen av våre samarbeidspartnere krever at studentene bor på campus, mens andre har tilbud om internat eller setter studentene i kontakt med utleiefirmaer. Noen steder kan det være rift om boligene, det er derfor lurt å undersøke hva som gjelder for universitetet/høgskolen du ønsker å studere ved, og holde søknadsfrister som gjelder.