Installasjon av eduroam-sertfikat

Med installert eduroam-sertifikat kan du bruke eduroam-nettverk alle andre steder der det finnes, som andre høgskoler og universiteter.

Før du går i gang med denne guiden bør du ha tilgang til internett. Hvis du ikke har tilgang til internett kan du bruke følgende fremgangsmåte: Tilgang til internett. Dette gjelder kun for studenter ved NLA Høgskolen.

Vi bruker i dette eksempelet IExplorer. Andre nettlesere kan se annerledes ut, men valgene og stegene vil ofte være de samme.

Åpne nettleseren på PC (IExplorer, Chrome, Opera, Firefox eller lignende) og skriv inn følgende adresse i adressefeltet: http://cat.eduroam.org

 

Klikk på knappen/valget "eduroam user: download your eduroam installer" nede i vinduet.

Skriv inn NLA nede i søkevinduet som kommer opp. NLA Høgskolen vil dukke opp som et alternativ i søket. Klikk på NLA knappen.

 

Velg den utgaven av Windows som er installert på din PC. Vi bruker i dette eksempelet Windows 7. En fil vil nå bli lastet ned på din maskin.

Velg "Kjør" i feltet som dukker opp nede på skjermen. Andre nettlesere har andre alternativer, men skal være noen lunde de samme valgene.

Et installasjonsvindu dukker opp. Klikk "Neste"

 

Et informasjonsvindu dukker opp. Klikk "Ok"

Skriv inn din påloggingsinformasjon 

Studenter: studentnummer@nla.no

Ansatte: brukernavn@nla.no

Skriv så inn ditt passord. 

 


Trykk deretter "Installer". Dersom passordet inneholder spesialtegn kan det hende du ikke får koblet til Eduroam, gå da inn på https://srvbas.nla.no/feidepw/ for å endre passord.

Sertifikatet installeres

 

 

Ditt nye sertifikat er nå installert. Klikk "Ferdig" for å bekrefte.

 

Enheten din vil nå være aktivert for oppkobling mot Eduroam. Du kan nå bruke den på alle nettverk som er tilknyttet Eduroam i Norge samt resten av verden.