Slik fikk hun drømmejobben etter praksis

Linn Margrethe Hardang var tydelig på hva hun ønsket og satte høye krav både til seg selv og praksisveileder. Ett år senere ble hun headhuntet tilbake, med tilbud om drømmejobben.

Linn_Margrethe_Hardang_musikk_menighet_og_ledelse.jpg

- Vi vil så gjerne ha deg tilbake, hva har du lyst til å gjøre for noe?

Det var beskjeden MML4-student Linn Margrethe Hardang (bildet) fikk etter endt praksisperiode i Haugen menighet i Hokksund. For henne var det aldri tvil; det var musikk og trosopplæring i en menighet hun ville jobbe med. Nå har hun skreddersydd sin nye arbeidshverdag til  utdanningen i musikk, menighet og ledelse (MML).

- Kjempenervøs

- Så klart jeg var nervøs før praksis, vedgår den ferske kirkemusikeren og trosopplæreren.

- Du føler du har noe å bidra med, men så føler du likevel at de andre som er der har gjort det så lenge. Kan jeg gjøre noe her? spurte jeg meg selv. Men det gikk jo greit.

Det ble to praksisuker med konfirmanttimer, babysang, stort korprosjekt, tilrettelegging for folk med fysisk utviklingshemming,Tensing og annet ungdomsarbeid.

- Jeg fikk akkurat så mye ansvar jeg håpte, og var med på veldig mange stabsmøter. Det var akkurat det jeg ønsket da jeg søkte på MML. Samtidig ble jeg dyttet litt, men ikke langt utenfor komfortsonen, sier Hokksund-jenta.

Kjærkommen praksis

Menighetspraksisen ser Hardang på som en gyllen mulighet både for studenter og potensielle arbeidsgivere – spesielt etter trosopplæringsreformen innenfor Den norske kirke.

- Stadig flere menigheter etterlyser nå menighetsmusikere i sin stab. For meg innebar det at jeg virkelig fikk følelsen av å bety en forskjell for praksisplassen min. Jeg fikk komme med innspill i møter, og opplevde å bli tatt alvorlig. Det betydde mye.

Råd til ferske praksisstudenter

Allerede i januar ble førsteårsstudentene kastet ut i praksis menigheter og organisasjoner. Da gjelder det å forberede seg godt.

- For det første vil jeg si ‘ta praksis alvorlig’, understreker Hardang.

- Sett krav til deg selv når du søker praksisplass om at ‘Dette skal jeg få noe utav’. Og så tror jeg det er viktig å være tydelig på hva man har lyst til å gjøre, overfor praksisveileder, slik at du får mulighet både til å observere og delta aktivt.

- Og ikke minst er det lurt å utfordre seg selv - gå litt utenfor komfortsonen. Det lønner seg, sier Linn-Margrethe Hardang, som nå tar fjerdeåret på MML, samtidig som hun jobber 50 prosent med drømmejobben.

Av Alice Tegle - Publisert 04.01.2014. Oppdatert 17.03.2016

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...