Kykeliky 2016

14.-15. april er det klart for Kykeliky-konferansen 2016 i Bergen. NLA Høgskolen er samarbeidsparter og stiller med flere foredragsholdere.

kykeliky.png

Kykeliky-konferansen er en konferanse for ansatte i barnehage, kulturskole, skole, høgskole og frivillig kulturliv. Konferansen rommer programposter med en lange rekke bidragsytere som arrangørene mener har mye å fare med når kultur for de yngste står på agendaen. Det blir foredrag i plenum og gruppevis, det blir verkstedkurs, konserter og erfaringsutvekslinger.

Årets program er fullspekket av kjente navn, som komponist Ole Hamre, preformanceartist Kurt Johannessen og musiker og komponist Terje Isungset.

NLA Høgskolen stiller også sterkt med høgskolelektor i kunst og håndverk Åse Kvalbein som sammen med tidligere ansatt ved NLA Høgskolen, høgskolelektor i kunst og håndverk Ingvard Bråten holder verkstedet «Ting på nytt – mulighetens kunst» den 14.april klokken 12.45.

Bråten skal også holde foredrag sammen med høgskolelektor ved NLA Høgskolen Grete Skjeggestad Meyer. Foredraget har tittelen «Fra lek til medier, Fra medier til lek» og holdes fredag 15. april klokken 11.45.

Høgskolelektor Inger-Lisa Møen ved NLA Høgskolen er en av dem som har sittet i årets programkomité. Møen skal også ha et seminar sammen med kollega Gro Eide fra HiB, hvor det skal samles ansatte fra høgskoler og universiteter som arbeider med kunstfagene i barnahagelærerutdanningen. Dette skjer i i samarbeid med UH-nett Vest. Utveksling av erfaringer med den nye utdanningen er et av temaene som skal tas opp. Saminaret holdes torsdag den 14.april klokken 14.45-17.30, og har rundt 30 deltakere fra hele landet.

I tillegg til dette skal syv studenter fra fordypning i kunstfag og årsenhet i kunst og håndverk bidra som frivillige under konferansen.

Konferansen er initiert av og blir arrangert av Norsk kulturskoleråd, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen og Rikskonsertene, denne gang i samarbeid med Høgskolen i Bergen, NLA Høgskolen Bergen, Sogn og Fjordane fylkeskommune og Barnas Kulturhus, Bergen. Mer om programmet kan du lese på Kulturskolerådets hjemmeside. Her finner du presentasjon av alle foredragsholderne.

Av Marie Furhovden - Publisert 29.03.2016. Oppdatert 29.03.2016

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...