Stjernespekket praksisperiode for journaliststudent

Journaliststudent Bjørn Kristian Nyland gikk ut i ekstern praksis i Dagbladets kultur- og kjendisredaksjon i januar, og har stort sett bare blitt værende der. Nå har han fått jobb som tilkallingsvikar, og får stadig nye og spennende oppdrag.

JO_avis_Bjorn_Nyland.jpg

- Allerede andre uka i praksisen ble jeg sendt til Tønsberg for å intervjue Ivar Mehren fra «Anno». Det var en stor tillitserklæring fra Dagbladet som jeg kommer til å sette pris på resten av livet.
Et annet stort øyeblikk var da jeg fikk intervjue Sacha Baron Cohen (fra filmen «Grimsby» red. anm.). Jeg måtte sende inn spørsmålene på forhånd, slik at Cohen og teamet hans kunne forberede manus. Når jeg kom dit, så fikk jeg bare treffe karakteren hans «Nobby», noe som var ganske surrealistisk, sier Bjørn Kristian.

Han kan ellers fortelle at han til tider får reaksjoner på det han skriver fra leserne. Etter at han hadde skrevet en sak om at jenter får færre hovedroller i de mest sette barnefilmene, fikk han sinte e-poster fra menn som mente at kvinner fikk for mye plass i mediene. Det trigget ham derimot bare til å skrive flere lignende saker. I tillegg har han opplevd at den samme saken ble brukt som utgangspunkt for en sketsj i programmet «Underholdningsavdelingen» på NRK1, og at de i programmet refererte til en annen sak han hadde skrevet om Oprah Winfrey. 

Fikk Liv Ullmann på tråden
Men det absolutte høydepunktet kom på slutten av praksisperioden, nemlig oppladningen til
Oscar -utdelingen.

- Jeg jobbet med Oscar-saker hele uka, og på torsdagen fikk jeg en litt komplisert ide som jeg ønsket å gjennomføre: nemlig å intervjue nordmenn som tidligere har deltatt på
utdelingen om deres beste øyeblikk derfra. Jeg snakket med blant andre Per Christian Ellefsen og Mikkel Gaup, og legendariske Henny Moan fra filmen «Ni liv» (1957, red. anm.), forteller Bjørn Kristian.

Det viste seg at Henny Moan ikke hadde vært på Oscar-utdelingen i sin tid, men de fikk likevel en god prat hvor de kom inn på at hun hadde hatt bursdag og i den anledning fått blomster av Liv Ullmann.

- Og så fortalte hun at Liv hadde vært på Oscar-utdelingen mange ganger, og anbefalte meg å ringe henne, og samtidig takke for blomstene hun hadde fått. Jeg tok kontakt med agenten, som lovte å videreformidle kontakt. Jeg hørte ikke noe mer, og gikk til slutt å la meg. Etter at jeg hadde sovnet ringte plutselig telefonen med skjult nummer. Det var Liv Ullmann. Jeg ble bare helt stille etter å ha forklart hva saken gjaldt, og lot henne fortelle uavbrutt om alle sine favorittøyeblikk fra Oscar-utdelingene. Det var en veldig spesiell opplevelse, og prikken over i-en på en formidabel praksisperiode, forteller han.

Av Siril Aartun - Publisert 27.04.2016. Oppdatert 28.04.2016

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...