Bruker Internett mot ekstremisme

Facebook, YouTube og podcast tas i bruk for å stoppe voldelig ekstremisme. Studenter ved NLA Høgskolen Gimlekollen deltar i en global kampanje etter at høgskolen ble utfordret av Kristiansand kommune. NLA er den første høgskolen i Skandinavia som bidrar sammen med rundt 50 andre høgskoler og universiteter verden over. Kommunen er vertskap for lanseringen onsdag kveld klokken 18.00.

pa2.jpg
Studenter ved Mekele-universitetet i Etiopia tenner på PA! prosjektet, og deltar ivrig i essaykonkurransen.

Kristiansand kommune ble kjent med dette på en konferanse for «Strong cities» i New York .

Det er det amerikanske utenriksdepartementet som står bak finansieringen. Tedla Yeneakal (34) leder prosjektet, og har fått med seg Amir Aman (24), Menychle Meseret Abebe (26) og Kibrom Berhane Gessesse (29), alle er fra Etiopia og studenter ved NLA Høgskolen Gimlekollen. De har kalt prosjektet "PA!" som står for Passiv til Aktiv.

Over 200 t-skjorter er trykt opp og distribuert blant studenter ved Addis Abeba University og Mekelle University i Etiopia, samt NLA Gimlekollen og Universitetet i Agder. Prosjektet er støttet med 2000 dollar, og en tur til Washington D.C. blinker i det fjerne om prosjektet når opp i den interne konkurransen.

Målet er å engasjere og påvirke mulige sårbare grupper i Etiopia og Norge gjennom podcast og korte videosnutter på Facebook og YouTube, samt mobilisere til egne initiativ og kreativitet i kampen mot voldelig ekstremisme. De etiopiske studentene deltar i en essaykonkurranse der de beste får en pengepremie. Den lokale radiostasjonen i Mekelle vil intervjue vinnerne av konkurransen ved offentliggjøringen av vinnerne 30. april.

Facebook-siden har fått rundt 200 000 innlegg og over 4000 «likes» bare i løpet av de første ukene. 

Av Siril Aartun - Publisert 26.04.2016. Oppdatert 26.04.2016

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...