- Å synge på TV er en ære

Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om delta i The Voice, og var ganske skeptisk etter at hun noe motvillig meldte seg på sang-konkurransen. Likevel har hun kommet seg gjennom blind audition, duett og knockout og blitt valgt av dommer Yosef Wolde-Mariam hver gang. Fredag skal hun synge på direktesendt TV.

mirjam.jpg

-De første rundene var jeg ganske negativ. Jeg gjorde mitt beste, men hele TV-greia føltes ikke ut som mitt rette element, forteller Mirjam.

Hun endret litt mening etter hvert, og konkurranseinstinktet slo inn. Likevel kjenner hun nervene før live-sendingen på fredag.

- Jeg klarer ikke å la være å gjøre så godt jeg kan, men når jeg står der på scenen, så blir jeg veldig nervøs. Men etterpå er det verdt det, sier hun og legger til:

- I utgangspunktet synes jeg det blir litt feil å konkurrere i sang. Alle har så forskjellige uttrykk og er gode på ulike områder, så hvem som går videre avhenger ikke av oss deltakere, men av mentorene og dem som velger å stemme. Samtidig er det jo et artig konsept og det blir god TV, sier hun med et smil.

God støtte fra mentor og produksjonen
Det har vært hard jobbing og hektiske dager den siste uka. Mirjam er sliten, men spent. Hun forteller at hun blir godt ivaretatt av mentor Yosef og produksjonen bak programmet.

- Yosef oppfordrer meg til å være meg selv og gjøre min greie, og ikke tenke på hva andre sier eller om jeg skulle ryke ut, sier hun.

Å få synge på TV opplever Mirjam som en ære og hun siterer Christoffer Svartdal i produksjonen, som ga henne et bilde:

- Hvis jeg er et tre, så har programmet gitt meg masse jord slik at jeg kan vokse og utvikle meg. Det er fantastisk å få lov til å jobbe med et så dyktig band, fantastisk lyd og konstruktive tilbakemeldinger som gjør at jeg kan forbedre opptredenen min. Den sjansen får jeg ikke mange ganger.

Ambisjoner for MIR
Til vanlig jobber Mirjam med ungdomsarbeid og kor i Mortensrud kirke, og som feltarbeider i Laget. Hun er også låtskriver og vokalist i bandet «MIR» og har foreløpig ikke store planer om å gå solo.
- Jeg er 100 prosent viet til bandet. De er utrolig gode musikere, og de forstår meg og hvilket musikalsk uttrykk jeg ønsker. De setter ikke begrensninger for meg, og det digger jeg, sier hun engasjert.

Mirjam er både samfunnsengasjert og et følelsesmenneske. Det kommer tydelig til uttrykk i tekstene hennes. Hun skriver om det hun føler der og da, enten det er kjærlighet eller frustrasjon over verdens urettferdighet.

- Jeg føler at vi i vårt samfunn er veldig opptatt av oss selv og våre i-landsproblemer. Vi må se litt mer utover og bry oss om dem som har det mye verre.

Gjennom The Voice har Mirjam naturlig nok fått mer PR, og hun forteller at både mediene og plateselskaper har begynt å få øynene opp for MIR.

- Vi har noe unikt og jeg tror bandet kommer til å bli superpopulært. Ingen kan stoppe oss i å jobbe for det, sier hun.

Studerte på NLA
Mirjam har tatt musikkutdanningen sin på NLA Høgskolen i Staffeldtsgate, og trivdes veldig godt der.

- Jeg likte de fleste lærerne veldig godt. De var rettferdige, fulle av kjærlighet, ydmyke og hengitte til jobben sin. NLA ga meg passion og utdanningen har formet meg som musiker. I tillegg var det mange gode stunder i kapellet på skolen. De to første årene i Oslo hadde jeg ikke funnet meg til rette i en menighet, og da så jeg på kapellet på skolen som min kirke. Det var magisk, sier hun. 

Av Siril Aartun - Publisert 12.10.2017. Oppdatert 12.10.2017

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...