Siri (22) tar et semester i England

Siri Stensland er utvekslingsstudent i England og ser fram til et intensivt semester med mange opplevelser og utfordringer

Siri_ikon.jpg

Siri (t.v) sammen med ei venninne på utflukt til til Jurassic Coast. 

Siri Stensland (22) fra Haugesund studerer bachelor i journalistikk ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, men har valgt å ta utveksling i England dette semesteret. Hun studerer på University of Winchester, som NLA har samarbeidsavtale med.

- Jeg har alltid sett for meg at jeg vil dra på utveksling. Jeg har både venner og ei søster som har hatt gode erfaringer med det og jeg har alltid vært glad i å reise. I tillegg synes jeg det var på tide med en ny utfordring etter å ha bodd tre år i Kristiansand, sier Siri.

Språk var også en viktig faktor og hun valgte et engelskspråklig land for å bli tryggere i engelsk.

- Det akademiske språket går stort sett greit, fordi jeg kjenner mange av faguttrykkene fra tidligere. Det er faktisk mer utfordrende i en del hverdagssituasjoner, blant annet med dem jeg bor med som snakker et ungdommelig språk med mye sleng, forteller hun.

Bra og passelig stor studentby
Siri bor på campus. Hun har eget rom, men deler kjøkken med syv og bad med fire andre studenter.

- Det fungerer veldig greit og de andre som bor her er hyggelige. Det er litt uvant å dele kjøkken og bad med så mange, og de andre er noen år yngre enn meg, men totalt sett så synes jeg det går fint, sier Siri.

Winchester er en middels stor by i Hampshire, og er ifølge Siri en oversiktlig og bra studentby. 

- Det er korte avstander til det meste, og enkelt å finne fram. Det er lett å bli kjent med folk, og det er faktisk et ganske stort norsk miljø her. Og hvis noen er usikre, så kan jeg love at det er mange i samme situasjon, selv om de fleste skal være her i tre år og ikke tre måneder, sånn som meg.

Siri_London.jpg

London ligger bare en times togtur unna Winchester, og er lett tilgjengelig. 

God oppfølging
Siri tar blant annet et sosiologifag og et fag om politikk. Hun har tidligere tatt utviklingsstudier på UiA, og mener at slike fag er relevant i yrket som journalist. Klassene er relativt små med 20-30 studenter og hun er glad for å slippe store forelesningssaler. Selv om det blir tre intensive måneder med mye undervisning og mange innleveringer, så skryter hun av universitetet og det faglige opplegget.

- Det er forelesninger nesten hver dag og de fører faktisk fravær. Det er lov å være borte fra undervisningen, men da må man gi beskjed. De er veldig opptatt av å følge oss opp, og hvis noen er borte, så kan de ringe for å høre hvordan det går. De ansatte her har også vært veldig flinke i forkant av oppholdet med å svare på spørsmål og hjelpe oss i gang. Det mest utfordrende er det praktiske, som å finne fram på biblioteket, men der har jeg fått hjelp av medstudenter, sier Siri.

I England må man betale skolepenger, men Siri har ikke sett på dette som noen hindring. Hun har vært flink til å spare i forkant, og benytter seg av lånekassens støtteordninger som gir ekstra skolepengelån og reisestøtte.

- Det er klart at det kan være lurt å ha spart litt ekstra slik at du får mulighet til å oppleve litt mens du er her, men jeg mener det er absolutt overkommelig økonomisk å studere her. 

Hvis du vil vite mer om utveksling og dine muligheter, så kan du ta kontakt med international@nla.no eller få mer info her

Av Siril Aartun - Publisert 23.10.2017. Oppdatert 23.10.2017

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...