Forbereder en morsom fadderuke

Fadderstyret ved NLA Høgskolen Bergen har snart spikret programmet for fadderuka til høstens nye studenter. - Vi vil skape et godt sosialt miljø uten drøye aktiviteter, sier leder av fadderstyret Emil Haugsdal.


emil_haugsdal-1.jpg
Emil Haugsdal i fadderstyret vil gjøre fadderuka så bra som mulig for de nye studentene.
Foto: Paul André Sommerfeldt.

For å sørge for at høstens nye NLA-studenter blir tatt godt i mot, har fadderstyret som består av nåværende NLA-studenter fra ulike studieprogram jobbet iherdig med å lage et godt og variert opplegg for uka.

- Vi har prøvd å lage sosiale og alkoholuavhengige aktiviteter som er morsomme for alle slik at studentene kan bli godt kjent i løpet av fadderuka, forteller Emil Haugsdal som for andre år på rad er leder av fadderstyret på NLA.

Samarbeid
Styret har også samarbeidet med Haraldsplass Diakonale Høgskole og Høgskolen Betanien, som blant annet har gjort det lettere å kunne leie lokaler. Haugsdal forteller at det har vært god dynamikk i årets fadderstyre og at rammene for fadderuka nå er bestemt. Når uka kommer blir det faddergruppene som er med på å avgjøre hvor vellykket det planlagte opplegget blir.

- Det har vært en del jobb med hvordan sette sammen gruppene og fadderne. I år skal jeg ikke være fadder selv, men konsentrere meg om fadderstyret, sier Haugsdal.

Variert program
Tirsdag 18. august er første dag for de nye studentene hvor studentrådet og fadderopplegget vil bli presentert.

Selve fadderprogrammet starter på onsdagen med Challenge day. Torsdag arrangeres rebusløpet Bergen by night i samarbeid med Bergen servering. På fredagen er det duket for NLAs olympiske leker, mens lørdagen fra 12-16 arrangeres det en litt alternativ idrettsdag med aktiviteter "ingen kan eller gjør". Her vil med andre ord alle stille med samme utgangspunkt!

I forkant av uka vil alle faddere få et to timers opplæringskurs i regi av fadderstyret. Her vil også politiet og representanter fra "Lykkepromille" delta. Fadderuka avsluttes med avslutningsfest på lørdagen klokken 22 som i år vil bli holdt på jusfakultetets utested.

Av Paul André Sommerfeldt - Publisert 10.06.2015. Oppdatert 17.06.2015

4 siste nyheter:
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...
Konkurrerer om tittelen ”Norges beste stemme”
Tidligere NLA-student Olaves Fiskum har gjennom det populære ...
Slik åpnet Gimlekollen verden for Håvard
Studieturen med Gimlekollen for snart ni år siden ble starten...