Ulrikke (22) fulgte journalistdrømmen

Ulrikke Heldal (22) er snart ferdig med andre året på bachelor i journalistikk ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, men har allerede fått seg fast jobb i TV Haugaland.

Ulrikke_Heldal.JPG

  - Jeg har veldig varierte arbeidsdager! Jeg jobber turnus, enten fra klokka 07 til klokka 15 eller fra klokka 15 til 23. På frontdesken lager jeg nettsaker og når jeg er videojournalist, er jeg ute på opptak og lager to-tre saker om dagen. Det er en stor overgang fra studentlivet, hvor jeg gjerne brukte flere dager på hver sak. Det er det ikke tid til her, sier Ulrikke Heldal (22) på telefon fra Haugesund.

Selv om hun til høsten starter på 3.året ved journalistikk-programmet på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, så jobber hun også som journalist i TV Haugaland.

Journalister anbefalte NLA
Ulrikke ble introdusert for journalistyrket gjennom en venn av familien som jobber i Radio Norge, og hun fikk ha praksis der da hun var yngre.

–  Jeg fikk stor interesse for yrket, men valgte likevel å studere økonomi på UiA fordi jeg ble skremt av dårlige jobbmuligheter som journalist.
Etter et år der fant jeg ut at jeg likevel ønsket å satse på journalistikk, sier Ulrikke, og hun har ikke angret.

Valget falt på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen etter å ha snakket med flere erfarne journalister som anbefalte høgskolen.

-  De jeg snakket med mente at sammenlignet med andre journalistutdanninger i Norge, så er Gimlekollen en av dem med aller best kvalitet.
De mente også at med så mye praksis som man får på Gimlekollen, så ville jeg bli bedre rustet til journalistyrket, forteller Ulrikke.

Ulrikke_Heldal_t.v.jpg

Praksis er viktig
Ulrikke understreker at hun selv har fått erfare viktigheten av praksisen studentene får under journalistutdannelsen. Etter å ha hatt sommerjobb og praksisperioden sin i TV Haugaland
fikk hun nemlig tilbud om fast jobb som journalist, selv om hun fortsatt har et år igjen av utdanningen.

-  Jeg har blitt veldig godt mottatt i redaksjonen. Det er nok en fordel at jeg kan jobbe selvstendig som videojournalist og levere et ferdig produkt fra start til slutt.
Bransjen er blitt mer effektiv, og det er viktig at jeg kan følge med i tida.

Savner skolen
Men selv om hun er glad i jobben sin, så innrømmer hun det ikke bare var enkelt å flytte fra Kristiansand tidligere enn planlagt.

-  Jeg stortrivdes på Gimlekollen! Det er et lite miljø og jeg fikk god kontakt med medstudenter og lærere. Lærerne følger opp studentene og kommer med konkrete tips
til hvordan man kan forbedre seg. Jeg er jo fortsatt student, men jobbtilbudet jeg fikk var umulig å si nei til. Lærerne har heldigvis vært veldig behjelpelige med å legge til rette
slik at jeg kan fullføre utdanningen selv om jeg nå bor i Haugesund. Men jeg savner skolen og folka veldig!

At NLA Høgskolen er bygget på kristne verdier er ikke noe Ulrikke ser på som en ulempe, snarere tvert imot.

-   Jeg merket ikke så mye til at skolen var kristen, men jeg ser i hvert fall ikke på det som negativt. Det er et fantastisk samhold på skolen,
og jeg har aldri opplevd et så godt miljø noen andre steder. Noen av vennene mine var skeptiske da jeg skulle begynne,
men jeg kan forsikre alle om at kristendommen ikke blir «prakket på» oss studenter.

Tør å satse
Ulrikke er i dag veldig glad for at hun turte å slutte på økonomistudiet for å følge journalistdrømmen, og hun har en klar melding til alle som ønsker å studere journalistikk,
men som lar seg skremme av dårlige tider i bransjen:

- Er du god nok, så får du jobb. Gi alt, ikke si nei til utfordringer og ikke være redd for å prøve. Det løser seg for dem som vil det nok!

Av Siril Aartun - Publisert 25.06.2015. Oppdatert 25.06.2015

4 siste nyheter:
Pest på Madagaskar
Det er pestepidemi på Madagaskar, men alle NLA-studentene som...
Siri (22) tar et semester i England
Siri Stensland er utvekslingsstudent i England og ser fram til...
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...