Stort utbytte av Staffeldts-studier

- Staffeldtsgate gir en bred utdanning med en fagkombinasjon som gir studentene et større bilde, sier tidligere MML-student Hans Petter Hammersmark (26). I dag jobber han som lokallagsansvarlig i KRIK og som musiker på fritiden.

Hammersmark_1x1_400px.jpg

I dag jobber han i en hundre prosent stilling som lokallagsansvarlig i KRIK med ansvar for lederutvikling av ungdommer. Hammersmark har også vært involvert i etableringen av det nye KRIK idrettsstudiet som tilbys ved NLA Bergen fra høsten 2015. Utenom KRIK-jobben er Hammersmark en aktiv musiker, noe årene på Staffeldtsgate gav et solid grunnlag for.

– Jeg trivdes veldig godt på Staffeldts og har absolutt fått et stort utbytte. Lærerne har høy musikalsk kompetanse som smitter over på studentene. Vi ble en ganske flink gjeng og det er ingen som utdanner flere bruksmusikere enn Staffeldtsgate. Ser man på hvem som spiller i husband og rundt om på ulike TV-programmer er det veldig mange derfra, sier Hammersmark.

– Et større bilde
Musikeren mener at Staffeldtsgate tilbyr en utdanning som gir et bredt grunnlag også utover det musikalske.

– For meg var det viktig med fag som barne- og ungdomsarbeid og organisasjon og ledelse som gjør at det ikke blir så ensporet på musikk. Fagene gir et større bilde og forbereder studentene på at det også fins et liv etter studietiden, sier Hammersmark. På fritida synger han i Oslo Gospel Choir og arrangerer egne konserter sammen sitt eget band og med den svenske soul- og gospelartisten Samuel Ljungblahd.

Gir muligheter
Den tidligere MML-studenten mener kontaktnettet studentene får på Staffeldtsgate er helt unikt og gir store muligheter for å få vist seg fram.

– Da jeg gikk der var det for eksempel en av lærerne som var korist på «X-factor» og som ikke kunne stille og derfor spurte meg. Slike muligheter åpner seg fordi lærerne selv er utøvende musikere, mener Hammersmark. I 2012 ble han selv invitert til å delta i «The Voice» hvor han kom helt til semifinalene.

– Det var en kjempeopplevelse og fryktelig gøy. Flere av lærerne på Staffeldts var involvert i produksjonen og det var fint å ha deres kompetanse i ryggen for ikke å miste fotfeste. Samtidig lærte jeg at selv om det å være på TV i beste sendetid var en stor opplevelse, så er det ikke alt og at det fins noe som betyr mer. Denne holdningen har jeg hatt videre og jeg har fortsatt å synge om det jeg tror på, forteller 26-åringen.

Hammersmark mener musikkutdanningene i Staffeldtsgate gir gode muligheter for jobb, hvis man selv er dedikert nok.

– Spesielt innen menighetsliv er det store muligheter og mange fra mitt kull jobber nå i en organisasjon eller menighet. Men det viktigste er kanskje kontaktene som Staffeldts-miljøet gir. Hva man lærer blir litt opp til en selv, men miljøet rundt og de man blir kjent med er viktige for det kristne musikkmiljøet i Norge, sier Hammersmark.

Av Kristina Dorothea Drivdal - Publisert 02.07.2015. Oppdatert 06.07.2015

4 siste nyheter:
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...
Konkurrerer om tittelen ”Norges beste stemme”
Tidligere NLA-student Olaves Fiskum har gjennom det populære ...
Slik åpnet Gimlekollen verden for Håvard
Studieturen med Gimlekollen for snart ni år siden ble starten...