Løp for livet

'Løp for livet - Hjelp til syriske flyktninger' er overskriften til MISJONSLØP15. Løpet finner sted i lunsjen ved NLA Høgskolen Bergen tirsdag 15. (Sandviken) og torsdag 17. september (Breistein).

Ta på joggeskoene og løp for livet - livet til ditt medmenneske! Innsamlede midler går uavkortet til Frikirkens arbeid for syriske flyktninger, se mer nedenfor. Både studenter og ansatte utfordres til å være med!

Det er enkelt:

  1. Skaff deg påmeldings- og infoslipp (klikk på lenken og skriv ut eller hent i kantineområdene).
  2. Få tak i sponsorer.
  3. Still opp løpsdagen med utfylt påmeldingsslipp.
  4. Løp!

Nyhetsbilde_misjonslop_2015.JPGOm prosjektet

Flyktningkrisen i Midtøsten er den største fordrivelsen av mennesker etter andre verdenskrig. Ni millioner mennesker har måttet forlate hjemmene sine. Midt i dette har Frikirken en familie som ønsker å være til hjelp for andre.

«Vi startet tidlig å studere arabisk, men kjente raskt at vi ville være med å hjelpe. Jeg og noen venninner ble utfordret på å hjelpe gravide syriske flyktninger. Ganske snart hadde vi 50 damer på ei liste. Vi prøver å besøke dem i hjemmene deres. Et av behovene vi kan møte er å se dem. Vi lytter til dem, gir råd og enkel medisinsk oppfølging. De får noe støtte gjennom FN, men å vise dem ekte kjærlighet er vanskelig for de store systemene,» forteller Hilde.

Mannen hennes, Erlend, har fått jobb som prosjektleder for en barnehage med 90 fattige barn, hvorav 45 er syriske som får behandling for krigstraumer. «Det er noe spesielt urettferdig over at barn lider. Jeg håper jeg kan være med å velsigne noen gjennom dette prosjektet.»

Det humanitære arbeidet er en direkte respons på Jesu kall til omsorg for dem som lider og hans ønske om at mennesker skal få se, oppleve og ta imot hans kjærlighet.

Kort om Frikirken

Frikirken, én av NLA Høgskolens eiere, er en evangelisk luthersk frikirke med 82 menigheter over hele landet. I 2014 hadde Frikirken 14 egne utsendinger i henholdsvis Japan, Tyrkia, et muslimsk land i Midtøsten, Mali, Israel og De palestinske områdene. Ut over dette støttes arbeid i Kina og Etiopia. Arbeidet består i evangelisering, diakoni, bistandsarbeid og menighetsarbeid. Les mer om Frikirken på www.frikirken.no.

Av Rune Richardsen - Publisert 02.09.2015. Oppdatert 03.09.2015

4 siste nyheter:
Pest på Madagaskar
Det er pestepidemi på Madagaskar, men alle NLA-studentene som...
Siri (22) tar et semester i England
Siri Stensland er utvekslingsstudent i England og ser fram til...
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...