NLA kjøper NRK-bygg sammen med BOB

NLAs eiendomsselskap har gått sammen med BOB om å kjøpe NRKs bygg i Kanalveien 90 i Bergen. Dette gir en lenge etterlengtet mulighet for å samle de to studiestedene i Bergen til ett, kraftfullt senter både for studentene og oss ansatte.

De eksisterende byggene og muligheten for nybygg gjør eiendommen ideell for høgskoledrift og boliger. Salget avventer ennå styret i NRK sin godkjenning. Partene skal de neste to ukene jobbe for å få på plass detaljene i salget, som skal godkjennes av styrene hos både kjøper og selger. Overtakelse vil bli når NRK flytter til Lars Hillesgate 30,  ca årsskiftet 2017/18.

NLA Høgskolen har jobbet for samlokalisering av de to studiestedene i Bergen helt siden sammenslåingen til en høgskole i 2010. Det har imidlertid vært vanskelig å finne egnede lokaler med ønsket beliggenhet. - Det er vi veldig glade for å ha funnet nå, sier rektor Erik Waaler

BOB er det største bolibyggelaget på Veslandet, og forvalter i dag 22.500 boliger.

-Både BOB og NLA Høgskolen er viktige samfunnsaktører. BOB har lang erfaring som utvikler - og NLA er en viktig utdanningsinstitusjon i Bergensregionen, står det i NRKs pressemelding.

 

 

Av Sissel Myklebust Mæland - Publisert 11.09.2015. Oppdatert 01.04.2016

4 siste nyheter:
Pest på Madagaskar
Det er pestepidemi på Madagaskar, men alle NLA-studentene som...
Siri (22) tar et semester i England
Siri Stensland er utvekslingsstudent i England og ser fram til...
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...