En hyllest til Motown - artistene og plateselskapet

Det startet som en liten Stevie Wonder-tribute og har utviklet seg til å bli bandet de kaller Motown Experience. Responsen har vært god fra flere hold; flere store bookingselskaper liker ideen og venner er nysgjerrige.

Promo Motown ExperienceFilip Bernard Jensen (t.v.), Kim Rune Hagen og Christian Beharie. Foto: Promo

- Dette er hovedsakelig et bandprosjekt – akkurat nå er det kanskje mer et prosjekt enn det er et band, ler Kim Rune Hagen, som er prosjektleder og hjernen bak Motown Experience.

Vil lage en stor fest
Victoria nasjonale jazzscene var en selvfølge da de skulle velge plass for å ha konsert og for å spille inn en egen promovideo.
- Vi leitet etter noe gammelt med sjel, og det fant vi på Victoria. Så er ikke jeg typen som tenker at «dette går ikke», så jeg bare ringte, jeg. De var fullbooket onsdag til søndag langt ut i 2016, men vi fikk en tirsdag i september. Vi er glade for at vi fikk plass på Victoria i det hele tatt! sier Kim Rune.

22. september er datoen, og gutta er klare for å fylle opp salen som har plass til trehundre personer og lage en stor fest. Presseskriv er sendt ut og nå er det bare å få oppmerksomhet på sosiale medier og få annen mediedekning videre.

Mer enn bare musikk
De går alle på NLA Høgskolen Staffeldtsgate, og er fornøyd med valget.
- Jeg hørte masse skryt om skolen og at det var et særegent og bra miljø her. Folk heier hverandre fram og er mer på lag, sier Christian Beharie.
Filip Bernard Jensen er enig, og legger til at det er en spennende kombinasjon med musikk og de kristendomsfagene man får i tillegg. – Man lærer mye mer enn bare musikk de årene man går her.

Musikkstudentene har flere valgfag å velge i. Det har i tillegg kommet fag som fokuserer på bransjekunnskap. Alle uttrykker at dette er høyst nødvendig, og håper at det kan bli mer av dette etter hvert.
- Nå som vi har Hauge School of Management burde det være mulig å få inn mer økonomi i vår undervisning. For det er her mange musikere sliter. Men ellers har vi de beste lærerne og den musikalske delen er av høyt kaliber hele veien, sier Kim Rune.

Utvikle sin egen sound
Motown Experience er det eneste prosjektet de har sammen, men håper at det vil bli en «snakkis» blant folk.
- Vi håper jo at vi kan få muligheten til å spille på andre arrangementer og festivaler, sier Christian.

Ved siden av dette jobber alle tre målrettet mot en solokarriere i musikkbransjen. Kim Rune jobber allerede som freelance musiker, og prøver å livnære seg av dette ved siden av studiene her på NLA. Mens Christian og Filip ønsker å bruke de siste årene til å skrive flere egne låter og utvikle sin egen sound.
- Vi er nok litt likestilte der alle tre, og prøver å jobbe fram mot et eget produkt – ikke bare en låt, men oss selv som et produkt på en måte, legger Filip til.

Motown Experience
Hvor: Victoria nasjonale jazzscene

Når: Tirsdag 22. september kl. 19.30
Pris: 220 kr / 170 kr (voksen/student)Av Kristina Dorothea Drivdal - Publisert 17.09.2015. Oppdatert 17.09.2015

4 siste nyheter:
Pest på Madagaskar
Det er pestepidemi på Madagaskar, men alle NLA-studentene som...
Siri (22) tar et semester i England
Siri Stensland er utvekslingsstudent i England og ser fram til...
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...