Vellykket symposium på Gimlekollen

Global Journalism Symposium 2015, som ble arrangert på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen 6. oktober, samlet medieforskere, journalister, master- og doktorgradsstudenter fra hele verden.

GJSymp_1.jpg

- Jeg kan ikke si annet enn at arrangementet var veldig vellykka. Vi opplevde stor interesse fra mange kanter, og endte opp med delegater fra ikke mindre enn 12 land. Responsen etter symposiet var svært god, og det var tydelig at mange så behovet for en forskerkonferanse nettopp med fokus på global journalistikk, sier initiativtaker til arrangementet, førsteamanuensis Terje Skjerdal. 

Midler fra det NORAD-støttede mastergrads-prosjektet i Uganda, som NLA driver i samarbeid med Uganda Christian University og University of KwaZulu-Natal i Sør-Afrika, gjorde det mulig å hente inn hovedtalere i verdensklasse. Hovedforedraget var ved Anton Harber, legendarisk redaktør fra Sør-Afrika som nå er professor i journalistikk ved Witwatersrand universitet i Johannesburg.

GJSymp_3.jpg

Masterstudentene leverte

Totalt 40 personer deltok på symposiet, og mange av disse var doktorgradsstudenter. Programmet for dagen bestod av 21 paperpresentasjoner, fellessesjoner og paneldebatt. Også NLAs egne masterstudenter deltok på symposiet, og tre av dem, Kibrom Berhane, Sileshie Semahagne (begge fra Etiopia) og Kiva Joseph ( fra Uganda) presenterte sin forsking på paperpresentasjonene. 

- Det var stort å få presentere mitt arbeid blant så mange dyktige mennesker. Jeg fikk svært god tilbakemelding fra professor Keyan Tomaselli, som til og med tilbød seg å hjelpe meg å utvikle mitt paper videre. Det føltes fantastisk, forteller Joseph gledesstrålende. 

GJSymp_7.jpg

Totalt arrangeres fire forskerseminarer som en del av det femårige Uganda-prosjektet. I fjor ble det første i rekken arrangert i Uganda, og det var derfor naturlig at det ble lagt til Kristiansand og Gimlekollen i år. Det neste skal være i Uganda i 2016, mens NLA Høgskolen er vertskap for det siste arrangementet i 2017.

- Temaet er ikke fastlagt ennå, men det vil bli innenfor journalistikk og globalisering, sier Terje Skjerdal. 

Av Siril Aartun - Publisert 08.10.2015. Oppdatert 12.10.2015

4 siste nyheter:
Pest på Madagaskar
Det er pestepidemi på Madagaskar, men alle NLA-studentene som...
Siri (22) tar et semester i England
Siri Stensland er utvekslingsstudent i England og ser fram til...
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...