Den internasjonale studentdagen

Informasjon fra Studentparlamentet ved NLA Høgskolen om den internasjonale studentdagen

integrasjonspris.jpg

Historisk om den internasjonale studentdagen

17. november 1939 ble ni studentdemonstranter henrettet uten rettssak i Praha etter at de hadde engasjert seg i den antinazistiske studentbevegelsen under okkupasjonen. Siden 1941 har den dagen blitt markert av studentorganisasjoner verden rundt som en politisk uavhengig dag for studenter og alle som er interessert i studentbevegelsen. På mange institusjoner og i studentorganisasjoner er dagen blitt markert som en festdag for internasjonale studenter, og mangfoldet det gir å ha internasjonale kolleger på studier lesesaler og campus.

Studentdagen i år

I år har studentdemokratiene i Norge, og Studentparlamentet ved NLA valgt å sette fokus rundt temaet psykisk helse. Psykisk helse er et av de viktigste arbeidsområdene til Studentparlamentet ved NLA, hvor man har hatt mye fokus på nettopp forebygging av psykisk helse, og bedring av det psykiske helsetilbudet til studenter ved at man har vært i dialog, møter og spørretimer via Norsk studentorganisasjon med bla Siv Jensen, finansminister for å sette fokus på å få regjeringen til å avsette midler til dette via statsbudsjettet, statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad, leder for KrF Knut Arild Hareide,  samt arbeidet lokalt med dette ved alle studiesteder ved NLA Høgskolen via læringsmiljøutvalget.

På NLA vil det bli satt fokus på hva psykisk helse er, hva slags tilbud en som student kan benytte seg av via NLA og Studentsamskipnaden i Bergen dersom en for eksempel skulle trenge noen å snakke med, eller hjelp til å bedre takle studiehverdagen og tilværelsen som student.

Utdeling av Integreringsprisen og konsert på Kvarteret kl 18.

På kveldstid er det markering av denne dagen med utdeling av Integreringsprisen, som er en pris opprettet for å oppfordre studentorganisasjoner til å bli flinkere på å inkludere internasjonale studenter i sitt arbeid. Integreringsprisen er et samarbeid mellom UiB, HiB, NHH, Studentparlamentet ved NLA, Velferdstinget og Kulturstyret. Prisen er på 20.000 kroner. En komite bestående av representanter fra UiB, HiB, NHH, Studentparlamentet ved NLA, Kulturstyret, Studentidrettsrådet og Velferdstingets arbeidsutvalg, har sett på nominasjonene fra studenter eller studentorganisasjoner i Bergen og kommet frem til en vinner.  

Arrangementet begynner kl 18.00 med prisutdeling på Tegelverket på Kvareret og forsetter med en konsert fra WDSTCK som begynner kl 19:00.

 

The 17th of November is the International Students Day. We in the Welfare Parliament celebrate this with a prize ceremony and a concert!

The Integration Prize is a prize given to an organization run by students or a person that includes international students. The prize is 20 000 NOK! Who wins the Integration prize in 2015?

The prize cermony will start at 18:00, and WDSTCK starts playing at 19:00.

 

 

 

Av Monica Linn Fürstenberg - Publisert 17.11.2015. Oppdatert 17.11.2015

4 siste nyheter:
Pest på Madagaskar
Det er pestepidemi på Madagaskar, men alle NLA-studentene som...
Siri (22) tar et semester i England
Siri Stensland er utvekslingsstudent i England og ser fram til...
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...