Hva kan jeg gjøre for å hjelpe?

Carola og Hanne Krogh er bare to av mange artister Tore W. Aas har fått med seg på innsamlingsprosjektet for syriske flyktninger i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

-Jeg har angret på at jeg begynte med dette prosjektet mange ganger, men TV-bildene fra flyktningene som lå på strendene i Hellas gjorde noe med meg. Jeg er trebarnsfar, og det verste jeg kan tenke meg er at barn lider, sier Tore. Han bestemte seg derfor å bidra på den måten han kan best; lage en låt. Det har vært tidkrevende, men Tore er en erfaren låtskriver. Det har heller ikke manglet på folk som ville bli med. Norske artister har stilt opp for å bidra i hjelpearbeidet for Syria-flyktningene.

 Ny låt til årets julekonsert

-Hvert år pleier jeg å skrive en ny sang som jeg kan ha med på julekonsertene til Oslo Gospel Choir. Jeg var på en liten ferie for noen uker siden med kona, og jeg fant ut at jeg skulle forlenge turen for å prøve å skrive. Det var da jeg fikk til denne låta. Hjem kom han med en låt og tok kontakt med Hanne Krogh, som han har jobbet mye med tidligere. Hun ville være med. Tore snakket også med flere artister. Dermed begynte snøballen å rulle, og til slutt hadde han 35 artister som ønsket å bli med på prosjektet, både ved at Tore kontaktet dem, men også ved hyggelige tilfeldigheter.

Kan det bli Norgesrekord?

-vi har trykt opp en halv million eksemplarer. Det er jo helt utrolig i Norge, så jeg tror det kan bli en Norgesrekord. Tore er en optimistisk mann. Det er ikke mulig å kjøpe sangen, men den vil bli delt ut på ulike julekonserter artistene har, og blir gitt ut i neste utgave av Se og Hør. Dermed håper både han og Kirkens Nødhjelp av folk vil være med å støtte.

«Når båten seiler inn» vil bli gitt ut på julekonsertene til artistene, i desemberutgaven til Se og Hør, og har blitt vist på TV2.

Av Kristina Dorothea Drivdal - Publisert 02.12.2015. Oppdatert 08.12.2015

4 siste nyheter:
Pest på Madagaskar
Det er pestepidemi på Madagaskar, men alle NLA-studentene som...
Siri (22) tar et semester i England
Siri Stensland er utvekslingsstudent i England og ser fram til...
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...