Han har hjerte for menighet og mennesker

Som bibelskole-lærer søkte Vegard McKibben Lofnes etter en utdanning som kunne utruste ham til tjeneste i Guds rike. Det fant han på NLA Høgskolen.

Vegard_Lofnes_red.jpg

- Jeg ønsker å jobbe for Guds rike, og det var viktig for meg å kombinere ledelsesfag med teologi med praktisk fokus, sier Vegard McKibben Lofnes.

Han begynte på bachelorstudiet i praktisk teologi og ledelse ved NLA Høgskolen i Bergen i høst. En av grunnene til at han valgte å studere ved NLA, er at det gir ham mulighet til å kombinere studiene med jobben han allerede har på Veien bibelskole i Bergen.
Så langt er han veldig fornøyd med studiene:

- Det har vært veldig givende. Jeg er nesten forbauset over hvor bra det er. Lærerne er av skikkelig solid art. Teorien knyttes godt til praksis.

Bevisst undervisning
På Veien bibelskole underviser Lofnes i faget «Tilbedelse som livsstil», i tillegg til at han har ansvar for lovsang og leder misjonsturer i løpet av studieåret. Han ser at han allerede har nytte av det han lærer i sine studier når han underviser på bibelskolen.

- Det handler om lederskap, og det å være veldig bevisst i forhold til undervisning ut fra Bibelen. Hvorfor underviser jeg som jeg gjør? forklarer han.

Utadrettet fokus
Lofnes har tidligere studert sammenlignende politikk, og syns det er viktig å ha et utadrettet fokus i menighetsarbeid.

- Jeg ønsker å jobbe i en menighetssammenheng. Samtidig syns jeg det er viktig at man har et blikk for samfunnet; som kristne er vi satt i samfunnet for en grunn. Det er et givende perspektiv å kunne knytte det jeg studerer på NLA med samfunnsvitenskapelige fag. Vi skal gi evangeliet til mennesker som ikke kjenner Jesus, samtidig som vi ønsker at det går bra med byen vår og landet vårt; at vi har et system og et samfunn som kan være godt.

Lærere med erfaring
NLAs kristne verdigrunnlag var en viktig faktor for Lofnes da han skulle velge studiested.

- Uten det kristne verdigrunnlaget hadde det blitt et fullstendig annerledes studium. For min del er det viktig å kunne stole på at foreleserne mine har et personlig forhold til det vi driver med, og ikke bare vitenskapelig. Dette handler om tro, og troen er tett knyttet til identiteten min. Her har jeg lærere som har gått en vandring selv. Selv om foreleserne kommer fra andre sammenhenger enn det jeg kommer fra og er vant til, gjør den erfaringen de har undervisningen mer matnyttig og til å stole på, sier studenten.

Av Monica Linn Fürstenberg - Publisert 31.12.2015. Oppdatert 23.12.2015

4 siste nyheter:
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...
Konkurrerer om tittelen ”Norges beste stemme”
Tidligere NLA-student Olaves Fiskum har gjennom det populære ...
Slik åpnet Gimlekollen verden for Håvard
Studieturen med Gimlekollen for snart ni år siden ble starten...