MASTERCLASS med anerkjente jazzmusikere

Onsdag 10. februar kl. 19.00 får vi storfint besøk av to anerkjente jazzmusikere. Gisle Torvik (gitar) som regnes som Norges fremste jazzmusiker og Emil Viklicky (piano) som er en anerkjent jazzmusiker fra Tsjekkia. Sammen skal de ha en masterclass for musikkstudentene våre.

Masterclass.png

Kapellet

Onsdag 10. februar kl. 19.00

Arrangementet er gratis.

Gisle Torvik er utdannet musiker med fordypning i gitar og komposisjon, og gav ut sitt første album i 1999, Naken uten gitar, hvor Sigmund Groven og Petter Wettre medvirket. Ti år etter sitt første album, kom han ut med «Frozen Moment» etter et samarbeid med blant annet Hilde Norbakken.

I 2011 ble Torvik sponset av Sadowsky Guitars, og det samme året lanserte han en film av sin egen komposisjon av tranquil fjord, som har høstet mye oppmerksomhet og topper listene på nettstedet betsjazzvideos.com i 2013 kom albumet tranquil fjords ut, som er et trioalbum med bassist Audun Ellingsen og trommeslager Hermund Nygård. Et album som har fått strålende kritikk både nasjonalt og internasjonalt.

Sjekk han ut her:

http://nasjonaljazzscene.no/arrangement/gisle-torvik-trio/

https://www.youtube.com/watch?v=loHBSW_rQUM

https://www.youtube.com/watch?v=UMAY29i-9Tk

https://www.youtube.co atch?v=VHDarUiLJF4

 

Emil Viklický er en tsjekkisk jazzmusiker kjent fra en rekke internasjonale utgivelser og samarbeid. Etter studier i matematikk, vant han utøverpriser og stipend for fire år med jazzstudier ved Berklee College of Music i Boston. Da han kom tilbake til Tsjekkia, fortsatte han å jobbe med egne ensemble, komponering og arrangering av musikk.

Som pianist spiller Viklický ofte i internasjonale ensemble med musikere fra USA og andre europeiske land. Han har jobbet med blant annet Lou Blackburn International Quartet, Benny Bailey Quintet og den amerikanske multi-instrumentalisten Scott Robinson. Viklický er kjent for sin unike fremtoning av Moravian folkemusikk kombinert med moderne jazz.   

Sjekk han ut her:

http://www.allmusic.com/album/the-funky-way-of-emil-viklicky-mw0000835934

https://www.youtube.com/user/MrWik777

Velkommen!

Av Kristina Dorothea Drivdal - Publisert 20.01.2016. Oppdatert 20.01.2016

4 siste nyheter:
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...
Konkurrerer om tittelen ”Norges beste stemme”
Tidligere NLA-student Olaves Fiskum har gjennom det populære ...
Slik åpnet Gimlekollen verden for Håvard
Studieturen med Gimlekollen for snart ni år siden ble starten...