En dag med store opplevelser

Tirsdag 12. april ble Barnehagenes opplevelsesdag arrangert på NLA Høgskolen. Med nesten 200 barn påmeldt, fantastisk vær og flotte aktiviteter på programmet ble det en veldig vellykket dag.

opplevelsesdagen__16_2.jpg


-  Vi fikk være med på et fantastisk dukketeater. Studentene var veldig, veldig flinke, sier Cathrine Toft, pedagogisk leder for småbarnsavdelingen Tutti i Valestrand barnehage.


De reiste både med ferje og buss for å være med på opplevelsesdagen, og det og alle opplevelsene som barna fikk være med på på NLA Høgskolen er ikke hverdagskost for barna:

-  Jeg tror hele dagen var en stor opplevelse for et barnehjerte, sier Toft.


For barnehagene
Barnehagenes opplevelsesdag er en del av barnehagelærerutdanningen ved NLA Høgskolen, og gjennom dette arrangementet får studentene prøvd ut noe av den kunnskap de har tilegnet seg gjennom undervisningen. Studentene har fått ulike ansvarsområdet ut fra hvor de er i studieløpet, og hvilken emne de studerer dette semesteret. På den måten får alle knyttet teori opp mot praktiske erfaringer.

 

I tillegg til mange forskjellige forestillinger ble det arrangert aktiviteter på området, det var satopp flotte lekehus og i «Pappelonia» kunne barna utforske labyrinter, huler, lastebil, tog og skip laget av pappesker.


Ville ha mer
- Ungene levde seg veldig inn i fortellingen, forteller Liv-Marit Fløysand, barnehagelærer i Marihøna barnehage.

De hadde med åtte barn til opplevelsesdagen, og Fløysand berømmer opplegget til studentene:

- Vi så alle de gode metodene som studentene brukte.  Jeg var lei meg for at det ikke varte lenger – og det er jo et godt tegn, smiler hun.

Av Monica Linn Fürstenberg - Publisert 14.04.2016. Oppdatert 14.04.2016

4 siste nyheter:
Pest på Madagaskar
Det er pestepidemi på Madagaskar, men alle NLA-studentene som...
Siri (22) tar et semester i England
Siri Stensland er utvekslingsstudent i England og ser fram til...
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...