Bruker Internett mot ekstremisme

Facebook, YouTube og podcast tas i bruk for å stoppe voldelig ekstremisme. Studenter ved NLA Høgskolen Gimlekollen deltar i en global kampanje etter at høgskolen ble utfordret av Kristiansand kommune. NLA er den første høgskolen i Skandinavia som bidrar sammen med rundt 50 andre høgskoler og universiteter verden over. Kommunen er vertskap for lanseringen onsdag kveld klokken 18.00.

pa2.jpg
Studenter ved Mekele-universitetet i Etiopia tenner på PA! prosjektet, og deltar ivrig i essaykonkurransen.

Kristiansand kommune ble kjent med dette på en konferanse for «Strong cities» i New York .

Det er det amerikanske utenriksdepartementet som står bak finansieringen. Tedla Yeneakal (34) leder prosjektet, og har fått med seg Amir Aman (24), Menychle Meseret Abebe (26) og Kibrom Berhane Gessesse (29), alle er fra Etiopia og studenter ved NLA Høgskolen Gimlekollen. De har kalt prosjektet "PA!" som står for Passiv til Aktiv.

Over 200 t-skjorter er trykt opp og distribuert blant studenter ved Addis Abeba University og Mekelle University i Etiopia, samt NLA Gimlekollen og Universitetet i Agder. Prosjektet er støttet med 2000 dollar, og en tur til Washington D.C. blinker i det fjerne om prosjektet når opp i den interne konkurransen.

Målet er å engasjere og påvirke mulige sårbare grupper i Etiopia og Norge gjennom podcast og korte videosnutter på Facebook og YouTube, samt mobilisere til egne initiativ og kreativitet i kampen mot voldelig ekstremisme. De etiopiske studentene deltar i en essaykonkurranse der de beste får en pengepremie. Den lokale radiostasjonen i Mekelle vil intervjue vinnerne av konkurransen ved offentliggjøringen av vinnerne 30. april.

Facebook-siden har fått rundt 200 000 innlegg og over 4000 «likes» bare i løpet av de første ukene. 

Av Siril Aartun - Publisert 26.04.2016. Oppdatert 26.04.2016

4 siste nyheter:
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...
Konkurrerer om tittelen ”Norges beste stemme”
Tidligere NLA-student Olaves Fiskum har gjennom det populære ...
Slik åpnet Gimlekollen verden for Håvard
Studieturen med Gimlekollen for snart ni år siden ble starten...