Master i grunnskolelærerutdanningen godkjent

Onsdag kom den gledelige meldingen om at NOKUT har akkreditert begge løpene i grunnskolelærerutdanningen ved NLA Høgskolen. - Jeg vil uttrykke stor takknemlighet for det store arbeidet som er gjort av medarbeiderne i lærerutdanningen, sier rektor Erik Waaler fornøyd.

- Jeg vil gratulere oss alle, og spesielt dere som jobber på Breistein. Dette var viktig for NLA, sier Erik.

All grunnskolelærerutdanning i Norge blir fra høsten 2017 gjort om til femårig mastergradsutdanning. Alle universitet og høgskoler som tilbyr denne utdanningen bygger den om fra en fireårig til en femårig utdanning med integrert mastergrad. NLA Høgskolen må søke NOKUT om godkjenning nye mastergrader.

– Vi gratulerer NLA Høgskolen og Høgskolen i Østfold med de nye akkrediteringene. Disse to høyskolene er nå klare for studentopptaket våren 2017, sier NOKUTs tilsynsdirektør Øystein Lund i en sak på deres nettsider.

– Alle de tre høyskolene (Høgskolen i Volda og Høgskolen i Østfold) har gjort en god jobb med å få ting på plass nå i siste del av søknadsprosessen. Tidsfristene var knappe og mye skulle dokumenteres, legger han til.

NLA Høgskolen er nå godkjent for å tilby master i grunnskolelærerutdanning for trinn 1-7 med  KRLE, norsk, og profesjonsrettet pedagogikk som

masterfag og master i grunnskolelærerutdanning for trinn 5-10 med matematikk, samfunnsfag, KRLE og profesjonsrettet pedagogikk som masterfag.

Studiet vil bli tilbudt fra høsten 2017. De to utdanninsløpene vil også inneholde andre valgbare undervisningsfag.

Av Sissel Myklebust Mæland - Publisert 23.11.2016. Oppdatert 14.12.2016

4 siste nyheter:
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...
Konkurrerer om tittelen ”Norges beste stemme”
Tidligere NLA-student Olaves Fiskum har gjennom det populære ...
Slik åpnet Gimlekollen verden for Håvard
Studieturen med Gimlekollen for snart ni år siden ble starten...