Fikk høre at det var vanskelig å få jobb som journalist

Men etter journalistikk på NLA Gimlekollen gikk Ingjerd rett ut i jobben hun ønsket seg mest.

Ingjerd_Vage1.jpg 

- Jeg var veldig fornøyd med journalistikkutdanningen. Det var gode lærere, og jeg fikk mye personlig oppfølging. I tillegg var det et praktisk studie hvor vi lærte de verktøyene vi trengte for å bli journalist: skrive artikler, filme og redigere, og det var veldig nyttig da jeg kom ut i jobb, sier Ingjerd Våge (34) som var ferdig med studiene i 2009. 
Hun studerte kommunikasjon og livssyn på NLA Høgskolen, noe som førte til at hun også valgte å ta journalistikkutdanning på samme sted. Hennes første jobb var i TV2 Nyhetskanalen, hvor hun ble ansatt etter å ha vært i praksis. Deretter jobbet hun som journalist i Vårt Land, før hun ble kommunikasjonsrådgiver i livsvernorganisasjonen Menneskeverd.

Multimedial kompetanse
Hun har en variert arbeidshverdag som inneholder blant annet skriving av høringsuttalelser og leserinnlegg, lage videoer og produsere innhold til sosiale medier.
- Som kommunikasjonsrådgiver får jeg brukt mye av det jeg lærte på journalistikkutdanningen. Det er særlig viktig å kunne skrive artikler og formidle et budskap på en god måte, det er alltid et godt redskap. I tillegg har jeg tatt med meg hvordan jeg lager videoer; filming, redigering og hvordan formidle en historie ved hjelp av video. Men det er klart at det ikke er det samme å lage en nyhetsreportasje og en informasjonsfilm, sier hun.

- Lett å få jobb
Da hun startet på journalistikkstudiet fikk hun høre at det var så vanskelig å få jobb, men det var ikke hennes opplevelse.
- Jeg hadde en drøm om å jobbe i TV2. Mens jeg studerte sjekket jeg stillingsannonser hver uke, og det var alltid en eller annen ledig stilling. Det kan hende at det har forandret seg noe nå, men noen må jo være journalister også. Hvis du er flink, så tror jeg du får jobb. Så må man kanskje være litt fleksibel og ta vikariater og tilkallingsvakter i begynnelsen, mener Ingjerd.

Av Siril Aartun - Publisert 24.04.2017. Oppdatert 05.06.2017

4 siste nyheter:
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...
Konkurrerer om tittelen ”Norges beste stemme”
Tidligere NLA-student Olaves Fiskum har gjennom det populære ...
Slik åpnet Gimlekollen verden for Håvard
Studieturen med Gimlekollen for snart ni år siden ble starten...