Rune (26) er med å sponse forskningen ved NLA

Derfor betaler han mindre i skatt og får en finger med i spillet når fremtidens mediefolk utdannes.

profil.jpgSelv er Rune Myra utdannet ingeniør. Kjennskap til NLA Høgskolen fikk han på Misjonshuset i Kristiansand, hvor førsteamanuensis Lars Dahle og førstelektor Margunn Dahle flere ganger har hatt faglige opplegg knyttet til forskning på kommunikasjon, livssyn og medier ved NLA Mediehøgskolen. Dessuten kjenner han flere tidligere studenter som har snakket varmt om høgskolen.

- Jeg merket hvor kunnskapsrike de var, og hvor relevant den kunnskapen de har er, forteller Myra, som bet seg merke i hvor «profesjonelt» alt virket.

- Det er veldig bra at det ikke bare en koseklubb, men lærere med høy faglig og personlig integritet som setter krav til studentene, synes han.

 Et engasjement ble tent.

Helhjertet engasjement

 NLA Høgskolen er nå ett av få utvalgte formål som ekteparet Myra støtter med tid, forbønn og faste gaver. Siden han støtter forskning får han skattefradrag som kommer i tillegg til fradraget for gaver til frivillige og ideelle organisasjoner.

- Hvilke tips har du til andre unge med begrensede midler i etableringsfasen, som har lyst å bidra til en sak de brenner for?

- Det hjelper med fast trekk, for å si det sånn – og ikke sett det på slutten av måneden, smiler 26-åringen. Han legger til:

- For oss var det viktig å finne noe vi brenner for, og så engasjere seg helhjertet i det. Ved å gi litt mer til færre er det lettere å bety en forskjell, er hans erfaring.

 

Får tilbake gavene

Vi blir lykkeligere av å gi, og av å arbeide frivillig, viser forskerne bak The World Database of Happiness. Dét kan Rune bekrefte:

- Det er fint å vite at gavene mine utruster lærerne, slik at de kan utruste journaliststudentene. Og når de igjen kommer ut i jobb kan de utruste oss som bruker mediene, sier han.

- I en tid som denne er det viktigere enn vi kanskje tror.

Av Kristina Dorothea Drivdal - Publisert 21.06.2017. Oppdatert 21.06.2017

4 siste nyheter:
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...
Konkurrerer om tittelen ”Norges beste stemme”
Tidligere NLA-student Olaves Fiskum har gjennom det populære ...
Slik åpnet Gimlekollen verden for Håvard
Studieturen med Gimlekollen for snart ni år siden ble starten...