Konkurrerer om tittelen ”Norges beste stemme”

Tidligere NLA-student Olaves Fiskum har gjennom det populære programmet «The Voice - Norges beste stemme» imponert alle med sin formidlingsevne og fantastiske stemme. På fredag skal han synge på direktesendt tv.

olaves.jpg

Olaves Fiskum har fått alle de fire dommerne til å snu seg på blind audition, han har vunnet sangduell mot konkurrent Lars Sollie, slått vokal knockout på Silje Kristin Titlestad og rørt mentor Lene Marlin til tårer. Nå er han videre til live-sendinger i beste taco-tid førstkommende fredag.
Han kan ikke røpe hvilken sang han skal synge, men sier at han liker den veldig godt.

- Valg av låt er et samarbeid mellom meg, mentoren min og produksjonen, men det er jeg som har siste ordet, sier han og ler.

Han har Lene Marlin som mentor, og har bare gode ord å si om samarbeidet med henne.

- Det er skikkelig hyggelig å ha Lene som mentor. Hun er så omtenksom og flink!

Fra gospel til indiepop
Olaves er rolig og avbalansert, både på skjermen og i virkeligheten. Blir han noen gang nervøs?

- Jeg har ikke kjent veldig på nervene ennå og lar meg ikke påvirke så mye av de ytre omgivelsene. Hvis jeg blir nervøs, så er det i tilfelle fordi jeg ikke har forberedt meg godt nok. Jeg føler meg trygg på det jeg skal gjøre, blant annet fordi jeg har fått mye trening i å opptre gjennom utdanningen, sier Olaves.

På spørsmål om han får være seg selv 100 prosent i programmet, eller om han føler at han blir formet av mentor og produksjonen, så svarer han at det er en kombinasjon.

- Jeg blir styrt i en retning, men det er en retning som jeg selv ønsker. Tidligere har jeg drevet mye med soul og gospel, men nå er jeg mer på vei inn i en elektronisk indiepop-verden, på en måte. Det trives jeg med, selv om jeg alltid kommer til å ha med meg min bakgrunn fra gospel.

Har Gud med på laget
Olaves er kristen og føler at troen hjelper ham med å beholde roen i stressede situasjoner.

- Da vi spilte inn de første rundene av The Voice i mai, så var det ekstremt mye som skjedde rundt meg. Jeg fikk plutselig beskjed om at jeg måtte flytte på kort varsel og det var veldig stressende. I tillegg hadde jeg jobb og eksamener på skolen, det gikk i ett. Det føltes som jeg tok meg vann over hodet, men jeg klarte på en eller annen måte å beholde roen og ta en ting om gangen. Der tror jeg at Gud spilte en stor rolle for min del, sier Olaves. 

Av Siril Aartun - Publisert 12.10.2017. Oppdatert 12.10.2017

4 siste nyheter:
Pest på Madagaskar
Det er pestepidemi på Madagaskar, men alle NLA-studentene som...
Siri (22) tar et semester i England
Siri Stensland er utvekslingsstudent i England og ser fram til...
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...