- Jeg føler meg som en underdog

Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i The Voice, og har vært innom tre mentorer. Men med en fantastisk stemme og scenevant utstråling er hun ikke lett å gi slipp på, og i dag synger hun live i beste sendetid.

14MalinJoneidEllefsen_Foto_RobertDreierHoland-3.jpg

Malin Joneid Ellefsen (23) har vært gjennom tre runder av The Voice, men har ikke opplevd å høre sitt navn blir ropt opp når valget har stått mellom henne og en annen deltaker. Hun klorer seg likevel fast og har hver gang blitt «stjålet» av en ny mentor.

- Jeg føler meg som en underdog og at jeg henger i en syltynn tråd. Men nå som det er direktesending får jeg et ekstra gir, jeg får ekstra lyst til å kjempe, sier Malin.

I dag er det en svært travel dag for henne og de andre deltakerne, som forbereder seg til å synge live på TV i kveld. Malin forteller at hun har hatt en overraskende positiv opplevelse av å være med i programmet.

- På forhånd tenkte jeg at siden det er en TV-produksjon, så er man liksom bare et produkt. Men vi blir utrolig godt ivaretatt, vi blir sett og hørt og det har vært en veldig god opplevelse så langt.

Martin ser helheten
Etter å ha vært innom laget til Lene Marlin og Yosef Wolde-Mariam, så er hun nå på laget til Martin Danielle.

- Martin har ikke den samme musikalske bakgrunnen som de andre mentorene, men han ser helheten, og det er mer enn bare hvordan teksten skal uttrykkes. Jeg tror det å være artist i dag handler om mye mer enn en god vokal, man må ha hele pakka. Jeg samarbeider godt med Martin, vi har de samme ideene og forstår hverandre, sier Malin.

14MalinJoneidEllefsen_Foto_RobertDreierHoland-7.jpg

Håper på medvind
Malin startet med teater da hun var liten, og i tenårene gikk hun mer og mer over til sang, men har aldri satset 100 prosent på musikken.

- Musikk har alltid vært en del av meg, men jeg har innsett at jeg har en personlighet som kan gjøre det vanskelig å komme seg opp og fram. Jeg har ikke så spisse albuer, sier Malin med et smil.

Hun flyttet til Oslo i 2013 for å studere, men hennes musikalske nettverk var hjemme i Sarpsborg.
- Jeg studerte økonomi og var ikke i et miljø hvor det var mange som drev med musikk. Men jeg håper på litt medvind og at flere får opp øynene for meg i etterkant av The Voice, for jeg ønsker jo å synge mer, sier hun.

The Voice er ikke hele livet
I fjor tok Malin et årsstudium i KRLE på NLA Høgskolen i Oslo, og hun skryter av skolen.

- Etter å ha gått tre år på BI så var det utrolig koselig å begynne på NLA! Jeg tror det er den beste skolen jeg har gått på. Det er mindre klasser, gode forelesere og generelt veldig bra.

Malin tar noen fag hun mangler for å komme inn på pedagogikk, men akkurat nå er det The Voice som opptar det meste av hennes tid. Hun gleder seg og er spent før kveldens sending.  

- Vi er fem på laget og det er en person som ryker. Selv om det er stor sjanse for å gå videre, så blir det en hard kamp. Men jeg tror det er viktig å ha en innstilling om at det tar slutt for alle en gang, The Voice er ikke hele livet. Men det er veldig moro, og jeg håper selvfølgelig at jeg går videre.  

Av Siril Aartun - Publisert 20.10.2017. Oppdatert 20.10.2017

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...