Flere studenter velger NLA Høgskolen og våre studietilbud.
Flere studenter velger NLA Høgskolen og våre studietilbud.

Svært gode søknadstall

Med over 17 prosent flere førsteprioritetssøkere, og god søkning til den nye GLU-satsingen i Oslo er NLA Høgskolen totalt sett godt fornøyd med årets søkertall i Samordna opptak.

Rektor Erik Waaler er svært fornøyd med å kunne konstatere at NLA Høgskolens positive utvikling på søknadsfronten fortsetter.

– På tre år har NLA Høgskolen økt søkningen i Samordna opptak med 100 prosent, forteller Waaler.

Tallene fra søknadene i Samordna opptak ble offentliggjort i formiddag.

Førsteprioritetssøkere

Totalt sett er det 17,44 prosent flere førsteprioritetssøkere i år i forhold til i fjor, altså søkere som har NLA Høgskolen som sitt førstevalg for studier til høsten.

Totalt antall søknader har økt fra 8.505 i fjor til 11.047 i år.

– Søknaden til NLA Høgskolen har økt jevnt gjennom flere år, og det er med glede vi ser at denne trenden fortsetter også inn i 2018, sier prorektor for utdanning, Svenning Bjørke

God rekruttering til GLU Oslo

Søkertallene har i år vært ekstra spennende med tanke på den nye grunnskolelærerutdanningen (GLU) NLA Høgskolen starter i Oslo til høsten.

– Vi er glade og takknemlige for at vi har nådd en ny milepæl i arbeidet med å etablere denne utdanningen, sier Bjørke.

Til totalt 100 studieplasser er det 49 førsteprioritetssøkere til grunnskolelærerutdanning for 1. – 7 trinn og 65 førsteprioritetssøkere til grunnskolelærerutdanning for 5. – 10. trinn i Oslo.

– Her starter vi et helt nytt studium i Oslo, og vi har fått god søkning. Vi ser frem til å ta imot et fullt kull allerede det første året vi tilbyr GLU i Oslo, sier prorektoren.