Undervisning ved NLAs studiesteder

Det legges opp til fortsatt digital undervisning for studenter i Bergen. Studenter i Oslo og i Kristiansand bes om å følge med i Canvas for sine studier.

Saken er oppdatert 29. september kl. 08.30.

NLA ønsker å bidra i dugnaden til Bergen kommune og legger derfor opp til at all fysisk undervisning til studenter blir avlyst og blir gjennomført digitalt både uke 39 og 40. Det er mulig for unntak når det gjelder fysisk undervisning og det er derfor viktig at alle studenter følger med på Canvas for mer informasjon om sitt studie. 

Byrådet har lettet på tiltaket som gjelder praksis, og det er nå tillatt med studentpraksis i kommunens tjenester.  

Oppdaterte smittetall i Bergen

— Dagens tall viser at vi er i en nedadgående trend, det er gledelig, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) tirsdag 22. september. Byrådet lettet forsiktig på noen av de midlertidige tiltakene for Bergen.

— Det er likevel slik FHI vurderer det, ikke grunnlag for å si at utbruddet er helt slått ned. Derfor er vi rådet til å fortsette noen av tiltakene og anbefalingene i en uke til, la Valhammer til, som betyr ut uke 39 og et par dager ut i uke 40.

Studiested i Oslo

I Oslo følges undervisningen slik som den er satt opp og studenter anbefales å følge med på Canvas for mer informasjon om sitt studie.

Oslo har hatt en økning i antall smittede, og fra mandag denne uken ble det innført restriksjoner for hvor mange som kan samles privat. Det har også gått ut oppfordring på SMS til alle innbyggere med påminning om å huske å holde smittervernreglene.

— Selv om vi nå opplever høye smittetall, kan ikke situasjonen sammenliknes med situasjonen i vår. Vi klarer i stor grad å holde sykdommen unna de som er aller mest utsatt, sa byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen (Ap).

Studiested i Kristiansand

Til nå har det vært lave smittetall i Kristiansand og de siste oppdaterte tallene viser ingen nye smittede. Studiestedet har heller ikke hatt noen smitteutbrudd.