Strammere smitteverntiltak i Kristiansand og Oslo

De siste dagene har Oslo registrert smittetall på nivå med første uken i januar. Kristiansand gjør seg klar for ny lockdown.

Regjeringen videreførte i hovedsak de nasjonale smitteverntiltakene på pressekonferanse den 19. februar, med lettelser for barn, unge og studenter. Men den siste uken har smittetallene i både Oslo og i Kristiansand ført til bekymring, og det blir derfor innført strammere tiltak.

Åpent for studenter

Bibliotek, lesesaler og kantiner er åpent for studenter ved benyttelse av studentkort. I Oslo har biblioteket vært stengt på grunn av en vannskade, og åpner mest sannsynlig i løpet av de neste ukene

Undervisning Kristiansand

— Allerede mandag ligger det an til å bli vedtatt nye og strengere tiltak i Kristiansand. Ordfører Jan Oddvar Skisland forventer at formannskapet i løpet av mandag kveld får skjerpet den lokale forskriften etter at Folkehelseinstituttet søndag slo alarm overfor kommunen om coronasituasjonen i Kristiansand», skriver Kristiansand kommune på sine nettsider søndag 28. februar. Undervisning som innebærer ferdighetstrening kan gjennomføres, men ikke annen fysisk undervisning. 

Undervisning Oslo

Undervisning som innebærer ferdighetstrening kan gjennomføres, men ikke annen fysisk undervisning. 

Undervisning Bergen 

I Bergen er det åpnet for fysisk undervisning for grupper på omtrent 25 studenter. Studenter vil få melding gjennom Canvas når fysisk undervisning starter, og det anbefales at det gis beskjed en uke i forkant.

Undervisning som foregår fysisk (med unntak av ferdighetstrening) skal også ha et tilsvarende digitalt tilbud, slik at studenter som ikke kan komme på undervisning (for eksempel på grunn av reiserestriksjoner, isolasjon eller karantene) kan få et tilbud, enten ved strømming eller ved at presentasjoner blir gjort tilgjengelige i Canvas.  

Forsterkede smitteverntiltak 

  • Munnbind anbefales sterkt der det ikke er mulig å holde en meters avstand (kan hentes i resepsjonen både for studenter og ansatte) 
  • Merking av sitteplasser i undervisningsrom (studenter må dokumentere sin plassering, for eksempel ved å ta bilde av hvor vedkommende har sittet) 

Reise 

Reise til praksissted er å regne som en nødvendig reise.