Et livsaktuelt nettstudium for hele mennesket

Fride Tvedt fikk gjennom emnet Psykologi og teologi (10 stp) et helt nytt perspektiv på seg selv og sin tro. Det som bare skulle være litt hjernetrim ved siden av jobb, gav henne mye mer.

– Jeg fikk større forståelse for egen utvikling og oppvekst, samtidig som jeg fikk utfordret eget gudsbilde og selvbilde. Jeg merket at å ta emnet kom på riktig tid for meg i min trosreise. Jeg hadde akkurat kommet fra en litt utfordrende vår hvor jeg stilte mange spørsmål om Gud, hans aktivitet i mitt liv, uten at jeg klarte å sette ord på det. Emnet ble en måte å konfrontere mange av de spørsmålene på, forteller Fride Tvedt som valgte å ta Psykologi og teologi ved siden av jobben som servitør.

Psykologi og teologi er et enkeltemne man kan ta uten å være tilknyttet et større studium. Emnet passer for alle som syns tema er interessant, og veldig nyttig for alle som jobber i møtet med mennesker – i kirke og samfunn.

Les mer om studiet på denne lenken her.

Hvordan henger psykologi og teologi sammen?

– Det som står mest ut for meg som nyttig var hvor livsaktuelt det var. Jeg opplevde at jeg fikk sett mitt eget liv fra et nytt perspektiv når jeg turte å la det jeg leste ha effekt på meg. Det var også spennende å forstå hvordan psykologi og teologi som fagfelt henger sammen. Det var forfriskende å se og forstå hvordan vi er hele mennesker som kan forklares både med uforståelig åndelighet og vitenskapelig psykologi. Jeg merket også at fordi jeg hadde et fokus på eget liv og var ofte i tankeprosesser om disse temaene, ble jeg nysgjerrig på andres historier og liv. Det skapte mange interessante samtaler med venner og kollegaer, forteller hun.

Hvem er studiet for?

Fride Tvedt mener emnet passer for alle som har lyst til å bli bedre kjent med seg selv og Gud.

– Du får muligheten til å grave i eget liv, trosliv, selvbilde og gudsbilde. Det er også store fagfelt og dette er bare en introduksjon. Det er nok av interessefelt man kan velge å satse videre på. For meg var dette et godt sted å stille alle spørsmålene. Derfor kan det også anbefales til alle i 20-åra når man blir litt forvirret av voksenlivet og seg selv!