– Dit må vi dra!

Som tidligere NLA-student visste Marthe Steingrimsen Mellingen at barnehagen hun nå jobber for ikke måtte gå glipp av Barnehagenes opplevelsesdag.

– Barnehagen har ikke vært med på arrangementet tidligere, men jeg sa at Barnehagenes opplevelsesdag – det må vi gå på, forteller Marthe Steingrimsen Mellingen med et smil.

Mellingen var ferdig utdannet barnehagelærer fra NLA Høgskolen før sommeren i 2017, og begynte i fast jobb i august samme året.

Når NLA Høgskolen nå inviterte til den tradisjonsrike Barnehagenes opplevelsesdag, var hun helt sikker på at hit måtte hun ha med seg barna fra sin barnehage. Sammen med kollega Elisabeth Helland hadde hun med seg elleve barn fra Læringsverkstedet Flatøy barnehage i Meland kommune.

 

Forestillinger og aktiviteter

Barnehagenes opplevelsesdag er en dag som barnehagelærerstudentene ved NLA Høgskolen forbereder som en del av studiene. Innenfor rammene av de ulike emnene studentene har, tilrettelegger de små forestillinger for barna, tilpasset ulike aldersgrupper.

I år var det hele 23 forestillinger på programmet, som barnehager kunne melde sine barn på. I tillegg var det ulike aktiviteter på området, med maling, såpebobler, sanserom og leker på plenen.

Nesten 300 barn var meldt på årets arrangement, som ble holdt 24. april på NLA Høgskolens studiested på Breistein i Bergen.

Barn fra Læringsverkstedet Flatøy barnehage følger oppmerksomt med når barnehagelærerstudentene lar dem møte "lille Ole og mamma´en hans".

–  Gir gode opplevelser

– Opplevelsesdagen er spennende, og jeg visste hvor hva opplegg det er, sier Marthe Steingrimsen Mellingen.

Da hun var student var hun selv med på å arrangere opplevelsesdagen.

– Jeg vet at dette er gøy, og at det gir barna gode opplevelser, smiler hun.