Svært gode søknadstall

Med over 17 prosent flere førsteprioritetssøkere, og god søkning til den nye GLU-satsingen i Oslo er NLA Høgskolen totalt sett godt fornøyd med årets søkertall i Samordna opptak.

Rektor Erik Waaler er svært fornøyd med å kunne konstatere at NLA Høgskolens positive utvikling på søknadsfronten fortsetter.

– På tre år har NLA Høgskolen økt søkningen i Samordna opptak med 100 prosent, forteller Waaler.

Tallene fra søknadene i Samordna opptak ble offentliggjort i formiddag.

Førsteprioritetssøkere

Totalt sett er det 17,44 prosent flere førsteprioritetssøkere i år i forhold til i fjor, altså søkere som har NLA Høgskolen som sitt førstevalg for studier til høsten.

Totalt antall søknader har økt fra 8.505 i fjor til 11.047 i år.

– Søknaden til NLA Høgskolen har økt jevnt gjennom flere år, og det er med glede vi ser at denne trenden fortsetter også inn i 2018, sier prorektor for utdanning, Svenning Bjørke

God rekruttering til GLU Oslo

Søkertallene har i år vært ekstra spennende med tanke på den nye grunnskolelærerutdanningen (GLU) NLA Høgskolen starter i Oslo til høsten.

– Vi er glade og takknemlige for at vi har nådd en ny milepæl i arbeidet med å etablere denne utdanningen, sier Bjørke.

Til totalt 100 studieplasser er det 49 førsteprioritetssøkere til grunnskolelærerutdanning for 1. – 7 trinn og 65 førsteprioritetssøkere til grunnskolelærerutdanning for 5. – 10. trinn i Oslo.

– Her starter vi et helt nytt studium i Oslo, og vi har fått god søkning. Vi ser frem til å ta imot et fullt kull allerede det første året vi tilbyr GLU i Oslo, sier prorektoren.