Nydelig! Awesome! RÅ!

Dét er bare noen av betegnelsene på foreleserne som inspirerer NLA-studentene ekstra mye.

Årets foreleser er en pris som deles ut av studentdemokratiet ved NLA Høgskolen. Studentene har selv nominert og stemt frem foreleserne som de mener utmerker seg som lærere.

Det er blitt stemt frem én foreleser fra hvert studiested – men på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand var det to forelesere som hadde fått akkurat like mange stemmer, og dermed ble prisen delt.

– Løfter elevene

Den første utmerkelsen ble delt ut da det var studiestart ved NLAs studiested i Sandviken i Bergen, og den gikk til Kjell Oppedal, høgskolelektor i pedagogikk.

Ifølge studentene som har stemt frem Oppedal er han både pedagogisk, inspirerende og dyktig.

– Han ser alle elevene, stiller spørsmål til oss og får alle til å føle seg sett. Han viser utrolig god evne til å lære bort kunnskap, og får oss ofte til å le. Man ser at han liker jobben sin og liker å hjelpe studentene, sier en student.

– Hyggelig og hjelpsom foreleser som engasjerer, selv når stoffet er tungt. Gir gode tilbakemeldinger under veiledning, og løfter elevene, sier en annen, mens en tredje student oppsummerer det på denne måten:

– Kjell Oppedal er entusiastisk og har kjærlighet til faget. Nydelig!

– She is awesome!

Ved studiestart på studiested Breistein i Bergen, var det en rørt foreleser som mottok utmerkelsen til høylytt applaus blant studentene i festsalen; nemlig Lise Einarsen Haukås. Også hun er høgskolelektor i pedagogikk, hun underviser ved barnehagelærerutdanningen – og er svært populær blant studentene.

– Lise bryr seg om hver enkelt elev, og gjør alt for at de skal trives og lykkes. Hun gir hele seg selv i alle forelesninger, og man kjeder seg aldri for hun er så flink til å formidle kunnskapen, sier en student om høgskolelektoren.

Studentene løfter frem Lise Einarsen Haukås som et forbilde for dem som skal bli barnehagelærere.

– Fantastisk inspirerende foreleser og god formidler, brenner for faget, utrolig engasjert, positiv, hyggelig, blid, snill, kunnskapsrik og raus med å dele av egne erfaringer, er noen av lovordene som studentene kommer med, eller som én student oppsummerer:

– She is awsome!

 

Én dronning og én rå

De neste foreleserne som fikk heder og ære fra studentene, var Bjørg Marit Nyjordet og Asle Jøssang ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen. De er henholdsvis høgskolelektor i journalistikk og media og førsteamanuensis i interkulturelle studier. Studentene deres er så begeistret for dem at de to hadde fått like mange stemmer.

Bjørg Marit Nyjordet har fått det klingende kallenavnet Queen B av studentene – «fordi alle liker henne så veldig godt», ifølge en av studentene.

– Fantastisk dyktig foreleser, som bidrar stort til både trivsel og motivasjon. Hun sprer godt humør, er alltid glad, oppmuntrende og morsom, sier studentene om henne.

Mens Asle Jøssang, han er rett og slett bare «RÅ», mener studentene.

– Han er fantastisk faglig dyktig og inspirerende! En foreleser av ypperste kvalitet som ser hver enkelt elev. Gleder meg til hver forelesning med Asle, er studentenes tilbakemeldinger om Asle Jøssang som foreleser.

 

– Morsom og dyktig

På NLAs studiested i Oslo var det førstelektor Olav Lilleberg, som underviser ved Hauge School of Management, som fikk den gjeve utmerkelsen. At han har fått flere studenter til å trekke på smilebåndet er tydelig, da flere påpeker hans gode humor. Samtidig går det ikke ut over den faglige kvaliteten:

– Han forklarer vanskelige ting på en enkel og pedagogisk måte, og han er flink med praktiske eksempler, sier en student.

– Olav er en svært dyktig og hyggelig foreleser, og klarer å få med seg hele klasserommet på hvert enkelt tema, understreker en av studentene som har stemt frem Olav Lilleberg.