SKUP-heder til tidligere NLA-student

For andre gang mottok journalist og tidligere NLA-student Bjørnar Tommelstad SKUP-heder for arbeidet sitt.

Den tidligere journalistikkstudenten, som nå er gravejournalist i VG, fikk diplom for fremragende undersøkende journalistikk foran et samlet norsk pressekorps under SKUP-arrangementet siste helgen i mars. Sammen med kollega i VG, Ronny Berg, hadde han arbeidet fram saken om Young Bloods, guttegjengen fra Holmlia som politiet ikke klarte å stoppe.

Les juryens begrunnelse her.

SKUP står for «Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse». En annerkjennelse fra SKUP omfattes med betydelig prestisje, og prisutdelingen blir av kommentatorer kalt «Norgesmesterskapet i journalistikk».

Anerkjennelse

Det er ikke første gang Tommelstad gjør seg bemerket. I 2017 fikk han diplom for arbeidet med den såkalte «advokatsaken». 

—  Det er klart det er gøy å bli satt pris på. Å få anerkjennelse for saker man har jobbet lenge og intenst med, betyr jo at andre ser og forstår at det ligger et brukbart stykke arbeid bak, sier han.  

Praksisplass i VG

Tommelstad hadde ekstern praksis i VG mens han gikk på NLA Mediehøgskolen i 2007, og siden har han vært fast inventar i redaksjonen. De siste årene har han vært en del av Dagsordenavdelingen, hvor journalistene får anledning til å jobbe med større prosjekter av undersøkende karakter over en lengre periode. Avisen har de tre siste årene sikret seg syv diplomer og en pris under SKUP.

— Jeg vil jo si at det er en reise det er gøy å være med på. VG er et fantastisk sted å jobbe. Har du en god idé og er villig til å jobbe hardt, så blir du heiet frem av dyktige kolleger og sjefer, sier prisvinneren.

Hardt arbeid

Tommelstad har lagt bak seg hundrevis av timer med hard jobbing for å komme fram til der han er i dag. Han jobbet mye frilands i tillegg til studiene, og husker godt sene kvelder på skolen i perioder med intern praksis. 

— Som journalist lærer man aller mest av praksis. Journalistikkstudiet ga meg et springbrett, kontakter og muligheter til å komme inn i bransjen, sier han.

Tilbake til NLA

Journaliststudentene på NLA får treffe den meriterte VG-journalisten når han skal dele sine erfaringer og arbeidsmetoder i kurset «undersøkende journalistikk» i mai.