Reisebrev fra utvekslingssemester i Hongkong

I vår var Christine Tram Le utvekslingsstudent ved Hong Kong Baptist University som en del av bacheloren i interkulturell forståelse. Hun sier Hong Kong har gitt henne en internasjonal familie.

Les om Christines erfaringer og tipsene hennes for et vellykket studieopphold i utlandet:

Jeg kunne ikke bedt om et bedre opphold!

Vårsemesteret 2019 studerte jeg utenlands i Hongkong, på Hong Kong Baptist universitetet. Dette var førstsevalget mitt da jeg allerede hadde vært i Sørøst-Asia flere ganger, men aldri i Hongkong. Universitetet tilbyr fag som passet godt med min bachelor i interkulturell forståelse. Det viste seg å være den perfekte blandingen av Øst møter Vest. Man får oppleve den asiatiske kulturen samtidig som man unngår språkbarrierer da de fleste snakker engelsk.

Jeg kan på det sterkeste anbefale å ta et semester utenlands, og jeg er veldig glad for at jeg valgte Hong Kong!

Da jeg ble akseptert til å studere i HKBU, kontaktet studiekoordinatorene meg raskt og ga meg informasjon om søknadsprosessen og boligen. I tillegg har de også bistått i å søke om studentvisum og andre formaliteter. Alt var godt arrangert av HKBU - både i forberedelsen, ved ankomst, og gjennom semesteret.

Campus

Jeg var heldig som fikk muligheten til å bo på campus. Jeg anbefaler på det sterkeste at man søker om det, da det er svært dyrt å bo i Hongkong, og fordi det er enklere å sosialisere med de andre studentene. Jeg delte rom med en utvekslingsstudent fra Tyskland, og bad med to andre fra Fastlands-Kina. Det var en flott opplevelse å dele rommet mitt med en annen person, og vi ble gode venner. Studiesamholdet er svært viktig for universiteter i Hong Kong, og HKBU tilbyr ukentlige/månedlige aktiviteter for alle studentene. Som utvekslingsstudent blir det naturligvis til at en samhandler med andre utvekslingsstudenter, og dermed blir det ofte at man ikke blir så godt kjent med de lokale studentene. Jeg anbefaler jeg på det sterkeste å bruke tid på å lære dem å kjenne. Vi lærte mye av hverandre, og det var spennende å snakke med dem som hadde dypere kunnskap om Hong Kong, i tillegg til at de kunne vise meg steder jeg aldri ellers hadde visst om. Jeg var heldig med de lokale studentene jeg delte etasje med, da de var svært åpne og inkluderte oss i middager og andre aktiviteter.

Christine Le utveksling HK  Christine Le campus

Studiemulighetene

Hong Kong Baptist University (HKBU) tilbyr bachelorstudenter et mangfold utvalg av studiemuligheter. Blant annet kan man velge fra et bredt spekter av kurs undervist på engelsk. Blant annet business, kommunikasjon, økonomi, geografi, historie, journalistikk, statsvitenskap, religion, filosofi, samfunnsvitenskap, sosiologi og mer.

Selv om jeg allerede hadde valgt mine kurs før jeg dro til Hong Kong, tilbyr skolen en legg til/fjern-periode for fag i løpet av de første to ukene. Da kan du delta på kursene og bestemme om du vil bli værende i kurset eller ikke.

Livet i Hong Kong

Hongkong er en fantastisk by med så mye å tilby. Den er den perfekte blanding mellom by og natur, og er i tillegg et supert utgangspunktet for reiser. Med mer enn 250 øyer er det uendelige muligheter for å komme seg unna byens kjas og nyte fjellturer og strender. Samtidig har du takterrasser, parker og promenader for å nyte den utrolige Hong Kong-horisonten. Noen tips til å få mer ut av oppholdet, er at du, avhengig av timeplanen din, for eksempel kan bruke anledningen til å utforske landene rundt Hong Kong.

Min timeplan passet veldig godt for å reise. Jeg hadde bare undervisning mandag til onsdag og kunne reise onsdag-søndag. For eksempel har jeg tatt helgeturer til Fastlands-Kina, både til Beijing, Shenzhen og Macau. Jeg har reist til Vietnam, Malaysia, Singapore og Japan i løpet av semesteret mitt, og jeg tilbrakte en uke i Indonesia etter semesteret var ferdig. Når jeg ikke var på reise eller undervisning, utforsket jeg Hong Kong med vennene mine.

Maten

Vi fant fort ut at det nesten er samme pris å spise ute som å lage mat selv. Utenfor campus er det uendelige restauranter å velge mellom, fra sushi til hot pot, street food, indisk, thai, koreansk, vietnamesisk, japansk osv. Hvis du virkelig føler savnet etter skandinavisk mat, finnes det alltids IKEA i nærheten. En anbefaling er å prøve dim sum mens du er i Hong Kong, og du finner dette på utallige restauranter. Ikke bare er dim sum en av de mest kjente rettene å spise i Hong Kong, men å spise dim sum er en av de mest morsomme og gode matopplevelsene du kan ha.

Avslutningsvis

Å studere utenlands vil ikke nødvendigvis være en like positiv opplevelse for alle. Ikke alt vil fungere slik du er vant til, kommunikasjon kan noen ganger være utfordrende og du kan føle deg overveldet til tider. Likevel har opplevelsen hjulpet meg til å bli mer bevisst på verdens mangfold, bli mer åpen og lære meg å tilpasse ulike miljøer. Jeg har fått møte flotte og interessante mennesker fra hele verden, og fått ekte innsikt i landet. Dessuten har jeg lært mye av å studere med folk fra andre land og bli kjent med deres kulturer og normer. Hong Kong har gitt meg en internasjonal familie, og jeg kunne ikke bedt om et bedre opphold.