En unik mulighet til å kombinere jobb og utdanning.

Kate Bie Paulsen studerte arbeidsplassbasert førskolelærerutdanning på NLA Høgskolen i Bergen. Nå jobber hun som leder i en barnehage og mener at det er en livslang læring i praksis.

    Hva motiverte deg til å studere BLU og hvorfor valgte du NLA Høgskolen?

     Etter å ha jobbet mange år med barn både på skole og i barnehage, kjente jeg et stort behov for å øke min faglige kompetanse innenfor profesjonen. NLA Høgskolen tilbyr Arbeidsplassbasert førskolelærerutdanning, dette så jeg på som en unik mulighet til å kombinere jobb og utdanning.

Hva er det beste med å jobbe i barnehage?

Det at vi vet hvor verdifull vår jobb er som det første ledd i barnas utdanningsløp, gir en enorm inspirasjon til å gi det beste av seg selv hver eneste dag, til både barna og voksne i barnehagen. Det som er helt unikt ved å jobbe i barnehage er at du alltid vil være i utvikling og endring både som ansatt og som organisasjon. Det er livslang læring i praksis.

Hvordan har du fått nytte av utdanningen din i arbeidslivet?

Jeg har fått svært god nytte av utdanningen min og måten NLA Høgskolen har jobbet på har gitt meg en bred og tverrfaglig kompetanse. NLA Høgskolen er svært god på fordypning organisasjon og ledelse, som jeg valgte. Denne fordypningen ga meg mye som jeg har kunne nytte godt av i mitt videre arbeid som leder i barnehage.

Har du noen spesielle minner fra studietiden din på NLA Høgskolen i Bergen?

Jeg var så heldig å få oppleve utenlands praksis på Madagaskar. Dette er et sterkt minne som alltid vil være med å prege den jeg er. Jeg har enda et minne som har betydd mye for meg i tiden etter utdanningen og det er ordene fra vår studieveileder den dagen vi var ferdig med førskolelærerutdanningen: «Gå ut og vær barnas advokat».

Hvilke tips vil du komme med til nyutdannede studenter?

Det beste tipset er å forberede seg på å være fleksibel, en dag i barnehagen blir sjeldent som forventet. Lag planer som lett kan endres, ha alltid en plan B klar og fortvil ikke om alle planer må kanselleres. Så lenge du alltid har barnas beste i fokus, blir det bra til slutt, uansett. Gripe tak i de små magiske øyeblikkene i hverdagen og se verdien i disse.