- Jeg vil være tilgjenglig som studentprest

Allerede da Petter Ekerhovd-Ottersen var i tenårene, vurderte han å bli prest. James Bond var også en aktuell rolle for den unge mannen. men det viste seg etter hvert at Bond-tittelen var opptatt. Når Ekerhovd-Ottersen ble noen år eldre valgte han å studere teologi, og startet studiene sine på MF.

– Jeg fant ut at jeg hadde lyst til å bety noe for unge voksne. Og jeg er svært takknemlig for å arbeide på NLA, sier studentpresten.

Hvordan ønsker du å være i rollen som studentprest?

–Tilgjengelig, svarer Ekerhovd-Ottersen raskt.

–Jeg ønsker å bli kjent med studentene og å være en samtalepartner for dem. Jeg vil bygge relasjoner og hjelpe studentene med de utfordringene som de har i livet.

Egne erfaringer

Selv mener studentpresten at han har lært av sine egne livserfaringer.

- jeg kjenner til livets opp og nedturer, både fra eget liv og folk, både venner og andre jeg har fulgt et stykke på veien.

Når Ekerhovd-Ottersen var 11 år, så skilte foreldrene seg. Og tidligere i høst døde hans store forbilde, bestefaren. Han ble hele 94 år gammel.

–Jeg er veldig glad i folk og slår gjerne av en prat. Alle mennesker vi møter er elsket og ønsket av Gud, og å bli kjent med nye mennesker er både spennende og berikende.

Studentpresten er opptatt av å dele gleden med å tro på Jesus med de som har lyst til å høre på. Han har et sterkt engasjement for å lage arenaer for studentene slik at de får muligheten til å bli kjent med Jesus.

Viktige pusterom

Studentene kan komme til studentpresten og temaet trenger absolutt ikke å være Jesus eller tro. Presten har taushetsplikt og studentene kan komme til ham med de store spørsmålene rundt liv og død, eller små bekymringer i hverdagen.

- Hvis noen ønsker å kalle meg miljøarbeider, så er det helt greit.

Ekerhovd-Ottersen forteller at han liker å arrangere ting og å skape god stemning.

– Pusterom i studenttilværelsen er viktig.

Ekerhovd-Ottersen har et stort hjerte for jobben sin, og studentene. Og østlendingen som elsker Bergen, er en ekte familiemann. Han og konen, Kristina, har tre barn. Og snart blir de hele seks i familien.

– Det er fantastisk, smiler studentpresten