Studentenes tips til deg som er ny

Er du fersk student til høsten? Her gir tre av studentene ved NLA Høgskolen deg sine beste råd for oppstarten og studietiden.

– Hvilke tre tips vil du gi til nye studenter, spurte vi studentene Marte Thunestvedt (23), Alexander Kiplesund (22) og Tim Høgli Nilsen (25). Thunestvedt og Kiplesund studerer begge for å bli grunnskolelærere, hun i Bergen og han i Oslo, mens Nilsen studerer journalistikk ved NLA Mediehøgskolen i Kristiansand. 

Dette svarte Marte Thunestvedt

–Hvis du begynner på studiene uten å kjenne noen – bli med på fadderuken, og finn en aktivitet du kan være med på der du kan bli kjent med andre folk – og gjør det så fort som mulig. Selv er jeg med i KRIK.

– Skill mellom studietid og fritid

– Les undervisningsplanen og emneplanen, sånn at du vet hva du skal lære, og hva du vil få på eksamen.

– Skill mellom studietid og fritid. Når jeg leser, så leser jeg – og da prøver jeg å være ordentlig effektiv og ha 100 prosent konsentrasjon på det jeg leser. Og så prøver jeg å finne på andre ting når jeg ikke leser. Mange sier at de er så stresset hele tiden på grunn av studiene, men jeg tror det er viktig å dele opp dagen, sånn at man føler at man har ordentlig fri når man tar seg fri.

Dette er Tim Høgli Nilsens beste tips

– By på deg selv! Bli kjent med de andre studentene.

– Møt opp på skolen og følg med i undervisningen.

– By på deg selv!

– Gjør ditt beste, så går det som regel ganske bra.

Alexander Kiplesund råder nye studenter til dette

– Hvis du er ny i byen er det lurt å finne en fritidsinteresse og få nye venner der.

– Bo i kollektiv med gode venner eller ta steget å flytte inn med noen du ikke kjenner.

– Et økonomisk tips er å handle inn for mange dager, det sparer man på.

Hvorfor valgte du NLA?

Vi spurte også studentene om hvorfor de valgte å studere ved NLA Høgskolen.

– Fordi jeg hadde hørt at det er så godt miljø her. Det var også viktig for meg at NLA Høgskolen har et kristent verdigrunnlag, selv om det ikke kommer eksplisitt til syne i undervisningen at foreleserne er kristne, så er verdigrunnlaget som ligger bak viktig likevel, svarer Marte Thunestvedt.

– Jeg hadde hørt at det er så godt miljø her

– Jeg har hørt veldig mye bra om skolen, blant annet fra en kompis som har gått her tidligere. NLA Mediehøgskolen er en liten skole hvor alle kjenner alle og hvor hver enkelt student får god oppfølging, forklarer Tim Høgli Nilsen.

– Jeg valgte NLA fordi de har noen gode grunnverdier som jeg står for selv. Det er ikke så altfor stort og det skaper et godt miljø. Her i Oslo har vi fått en sammensveiset gjeng og jeg gleder meg til å gå på skolen fordi da møter jeg gode venner, forteller Alexander Kiplesund.

Hva er det beste med din studieby?

Vi ga studentene anledning til å skryte litt ekstra av akkurat sin studentby.

– I Bergen er det mange fine plasser å gå på tur! Jeg kommer fra en sørlandsby, så for meg var det aldri aktuelt å flytte til Oslo for det er så stort, men Bergen føles ikke så veldig stort. Regnværsdagene er kjempefine å bruke til å studere, og så er det verdens fineste by når det er fint vær, smiler Marte Thunestvedt.

– Kristiansand er en fin by! Og med Univesitetet som også er her, er det mange en kan bli kjent med, sier Tim Høgli Nilsen.

– Fordi det er hovedstaden, er det veldig mange valg og muligheter. Du kan gjøre alle mulige idrettsaktiviteter, dra på quiz, spise hyggelig middag med venner og så videre, sier Alexander Kiplesund om Oslo.