Stor opplevelsesdag

I rollene som hekser og pirater, klovner og tryllekunstnere, katter, kuer og krabber skapte barnehagelærerstudentene på NLA Høgskolen en magisk dag for barnehagebarn.

– Barna syns dette er veldig spennende, vi ser at de sitter helt i ro og følger nøye med, smiler Stephanie Guzman, barne- og ungdomsarbeider i Drømmehagen barnehage.

Hun har akkurat hatt med en gruppe på ni tre- og fireåringer på en forestilling på NLA Høgskolen der de har fått møte både hekser, indianere, pirater og en fe.

Forestillingen var bare én av mange forestillinger som barnehagelærerstudentene på NLA Høgskolen i Bergen har laget til Barnehagenes opplevelsesdag.

På opplevelsesdagen er det mye å oppleve for nysgjerrige barn.

Sirkus er gøy! Her var det både tryllekunstnere, klovner og en blå ku.

 

10-årsjubileum

Opplevelsesdagen ble arrangert for tiende gang i år, og er – som navnet tilsier – et tilbud om en dag full av opplevelser til barnehagebarn. Rundt 220 barn var meldt på dagen i år.

I tillegg til de mange forestillingene som barna kunne bli med på, var det ulike aktiviteter arrangert av studentene.

– Det er gøy for barna å reise på tur ut av barnehagen, og dette er et flott opplegg, sier Guzman.

Kunst, kultur og kreativitet

Soe Knutsen (19) er én av studentene som hadde forestilling for barna fra Drømmehagen barnehage. Hun går første året på barnehagelærerutdanningen, og har sammen med medstudenter laget forestillingen som en del av emnet kunst, kultur og kreativitet.

 

– Det er flott å ha dette som en del av barnehagelærerutdanningen – og det er noe helt annet å fremføre forestillingen for barn enn for medstudenter, smiler hun i rød kappe etter vel gjennomført forestilling.

– Utfordrende, men gøy

Hun ble helt sikker på at det er barnehagelærer hun vil bli etter første praksisperiode.

– Studieløpet er veldig kjekt, og arbeid som dette er utfordrende, men gøy. Jeg vil være med og gi barn glede og spenning, sier studenten.

Gruppen får blant annet skryt av veileder Siri Ingul for måten de avslutter forestillingen på, med å la barna får spørre, prøve og snakke med studentene mens de ennå er i kostymene sine.

Lunsjpause

I dét Guzman og barna kommer ut fra forestillingen blir de møtt av en smilende student.

– Dere har ikke fått lunsj ennå? spør hun mens hun tilbyr en kasse med varme fiskekaker, hamburgerbrød og skyr til barna.

Lunsj må små oppdagere ha før de tar fatt på flere opplevelser.

Studentene er klare til å spille sine roller.