Spennende høstsemester i Hongkong

– Hongkong er en veldig kul by, og og jeg føler meg allerede hjemme, sier Elina Hjønnevåg (26). Hun er tredjeårs journalistikkstudent på utveksling denne høsten.

Horder med folk over alt og ekstrem luftfuktighet legger ikke noen demper på humøret til Elina.
– Jeg opplever så utrolig mye spennende! Forteller hun ivrig. Siden hun kom til Hongkong i august har hun rukket å bli godt kjent med både internasjonale og kinesiske medstudenter på universitetet. Sammen med den lokale buddyen, Ho Yi Poon, eller Cally som hun kaller seg, har hun fått oppleve mye av hva verdens travleste havneby har å by på.

Stort universitet

Hong Kong Baptist Universitet har ca. 10 500 studenter. 450 av disse er internasjonale. På campus er det både studenthybler, butikker og spisesteder. Og det tilbys en rekke fag på engelsk. Elina har blant annet valgt globalisering, teknologi og internasjonal og kinesisk historie i tillegg til mandarin.

Spent situasjon

Det siste halve året har det vært en spent politisk situasjon i Hongkong. Som journalist synes Elina det er spennende og lærerikt å oppleve situasjonen på nært hold. Og hun har ikke vært redd. Men situasjonen legger samtidig begrensninger for hvor hun beveger seg i byen. Hun er påpasselig med å ikke oppsøke steder hvor hun har hørt rykter om demonstrasjoner. Både demonstrantene og politiet har blitt mer aggressive med tiden, så hun er spent på hvordan situasjonen vil utvikle seg videre.

Verdifull erfaring

Elina synes det er rart at ikke flere velger å dra på utveksling.

– Det er litt jobb med søknader og planlegging, men det er så verdt det! Folk har sagt at jeg er modig som reiser alene, men jeg blir jo så godt tatt imot på universitetet, og jeg får oppleve så mye! Derfor er det synd at folk velger den enkleste løsningen å bli hjemme.

Søk deg til utlandet

Mari Sagulin er leder for internasjonalisering på høgskolen. Hun anbefaler studenter å begynne planlegging av et utvekslingsopphold 6-12 måneder før utreise.

– Ta kontakt med internasjonalt kontor i en tidlig fase, så hjelper vi deg gjennom søknadsprosessen, oppfordrer hun. Frist for å søke på utveksling for høstsemesteret eller for hele studieåret er 1. februar.