Rekordhøye søkertall til musikkutdanningene

15. desember var søknadsfrist for våre to bachelorstudier i musikk på campus i Oslo. Med en oppgang fra 121 i fjor til 158 i år, har vi aldri hatt så mange søkere.
På grunn koronasituasjonen var musikkavdelingen svært spente på årets søkertall. Søkertallet var 121 i fjor og 90 året før. Selv om dette viser at det har vært en jevn økning, var det i år en gledelig oppgang når det landet på 158.
 
-Dette er rett og slett veldig, veldig gøy! Vi har vært litt ekstra spente i høst og lurt på hvordan pandemien ville påvirke de unges yrkesvalg, sier avdelingsleder for Musikk, Ole Kristian Kogstad.
 

Musikere som tenker nytt

Høyskolelektor Ole Fredrik Norbye mener de unge ikke har latt seg skremme av usikkerheten i musikkbransjen og kanskje heller kan være med å tenke nytt om en musikkarriere.
 
- Det å gi ut en plate og deretter reise på turne har vært den vanlige forretningsmodellen for musikere. I år har musikere måtte tenke nytt. Innspilling og distribusjon av musikk har allerede blitt digitalisert, men nå ser vi også at samarbeid og samspill digitaliseres i større grad og det får også våre studenter jobbe med, sier Norbye. 
 

Digitale samarbeidsprosjekter

Dette siste året har musikkstudentene på NLA hatt digitale samspillsprosjekter der de må arbeide sammen på nye måter. Dette er erfaringer høgskolen tar med seg i videreutviklingen av studiene og undervisningsmåtene.
 
- På nyåret skal vi for eksempel ha en internasjonal uke der vi henter inn en rekke musikere fra USA og ulike europeiske land. Det vil være i form av både digital undervisning og musikalske prosjekter som skal koordineres digitalt og resultere i konserter, sier Norbye.
 

Strenge smitteverntiltak

Musikkstudiene har opprettholdt campusundervisning hele høsten med strenge smitteverntiltak.
 
-Heldigvis har det ikke vært noen smitteutbrudd hos oss. Musikkstudentene er særdeles motiverte for å kunne være på campus og spille sammen, derfor har de tatt smittevern på alvor og det har gitt resultater, sier Norbye som nå er spent på prosessen videre der de skal plukke ut en håndfull dyktige søkere som blir tilbudt studieplass og får realisert drømmen om å studere musikk.