Anbefaler alle å reise på utveksling

Høstsemesteret 2019 var Elina Neverdal Hjønnevåg på utveksling i Hongkong. Der lærte hun mye, både om seg selv, men også om andre. Elina fikk kjenne på en helt annen kultur, og det er en opplevelse hun ikke vil være foruten.

— Oppholdet i Hongkong var både nyttig og lærerikt. Å bli kjent med kulturen, språket, og menneskene er ikke noe jeg tar for gitt. Ikke bare får man satt ting i perspektiv, men også nye bekjentskap har gjort stort inntrykk på meg, forteller Elina. Hun har mange gode opplevelser og er glad for at hun valgte å reise.  

Elina forteller at hun opplevde mye takket være et «buddy-program». Det vil si at hun fikk en lokal «buddy» som viste henne rundt og passert på at hun hadde det bra. 

— De tok meg med til steder jeg aldri hadde funnet frem til på egen hånd. Jeg fikk bli kjent med lokale mennesker og kulturen på nært hold. Alt fra innvollsrik mat - ja da mener jeg faktisk innvoller fra dyr - til enorme bygninger og ekstrem befolkningstetthet. Hongkong byr virkelig på store kontraster, forteller Elina om livet i Hongkong.


Store opplevelser

Elina forteller videre at noe av det mest spennende var å prøve forskjellig mat. Mat som hun ikke visste hva var, før hun hadde spist. Hun trekker også frem opplevelsen av å ha fått sett mange spennende steder, både i byen og øyene rundt Hongkong.

Elina anbefaler alle å reise på utveksling.

—Du lærer mye om deg selv, men også om andre mennesker. Også lærer du en ny kultur og et nytt språk. Du blir selvstendig på et helt annet nivå, mener Elina. Hun tipser om at det kan være attraktivt å legge til utveksling på CV-en din, som kan gi deg fordeler når du skal søke jobb.


Trist å reise

— Det var trist å måtte dra hjem. Det som var mest hjerteskjærende, var å si farvel til mine nye og nære venner, som jeg har fått for livet, forteller Elina.

Elina avslutter med å fortelle at hun har fått en unik innsikt i en helt fremmed kultur, og en helt annen opplevelse enn hun hadde fått om hun hadde reist som ordinær turist.